Het mooiste nieuwe hotel voor outdoor liefhebbers

18/03/14 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

Volgens het gerenommeerde Amerikaanse outdoor magazine Oudside is de Fogo Island Inn in Canada het mooiste nieuwe hotel voor actieve reizigers.

De Fogo Island Inn is gebouwd op de 420 miljoen jaar oude rotsen van Fogo Island, een eiland ten noordoosten van de Canadese provincie Newfoundland.

Het hotel staat als een trotse vuurtoren die waakt over de Labrador Current. Het moderne bouwwerk werd volledig gemaakt en ingericht met lokale materialen om zo de economie in de regio een zetje te geven.

De 29 suites hebben allemaal glazen puien die een ongestoord uitzicht bieden over de Atlantische Oceaan.

Ondanks de afgelegen ligging valt er heel wat te doen op het 25 bij 14 meter grote eiland. Gasten kunnen er wandelen over eeuwenoude wandelpaden, genieten van het uitzicht, vissen, fietsen en rondleidingen volgen onder leiding van een lokale gids die alle aspecten van het leven op Fogo Island toont. In de de winter kunnen ze langlaufen, kijken naar ijsbergen, walvissen, het noorderlicht, de sterrenhemel en de golven tijdens een storm of op zoek gaan naar caribous.

In het hotel zelf kunnen de gasten genieten van lokale en creatieve specialiteiten bereid door chefkok Murray McDonald of een kunstworkskop volgen. (MS)

Lees meer over:

Onze partners