De dag van Leopold Bloom

Waar

Dublin in Ierland

Waarom

Bloomsday op 16 juni: de dag waarop het leven van de beroemdste Ierse schrijver James Joyce gevierd wordt. Het verhaal in zijn Ulysses speelde zich volledig af op 16 juni 1904 en beschrijft een dag in het leven van hoofdpersoon Leopold Bloom. In Dublin wordt de dag gevierd met het voorlezen uit de boeken van Joyce, theatervoorstellingen, pub tours, traditionele Ierse muziek. Veel Joycefans kleden zich de hele dag in edwardiaanse kostuums.

Hotel

Het Portmarnock Hotel heeft als lijfspreuk “Where nothing is overlooked but the sea” en ligt dan ook op een schitterende locatie aan het strand, het Velvet Strand en toch maar op zo’n 15 km van het centrum van Dublin. De zee vindt u ook binnen in het hotel terug, doordat de elementen wind, zee en zand overal in de inrichting van de hotelkamers verwerkt werden. Bovendien hebben de kamers allemaal een mooi uitzicht : hetzij over de zee, de schitterend tussen de duinen gelegen golfbaan of over de mooi aangelegde tuin waarin zelfs palmbomen groeien. Het hotel is gehuisvest in een 19e-eeuws landhuis dat vroeger toebehoorde aan de whiskyfamilie Jameson. De klassieke Jameson Bar in het hotel herinnert nog aan dat tijdperk. De hotelgasten mogen niet alleen gebruikmaken van de golfbaan, maar kunnen ook wandelen in de Secret Garden, sporten in het fitnesscentrum, zich laten verwennen in de spa en sauna of genieten van een drankje in de cocktailbar met panoramisch zeezicht. Het hotel telt 138 kamers in vier categorieën. Dineren kunt u in The Seaview Lounge of in de Osborne Brasserie.

Voor een overnachting betaalt u vanaf 89 euro per kamer. Wilt u uitzicht over de zee, dan betaalt u vanaf 99 euro. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar een ‘Full Irish Buffet Breakfast’ kunt u bijboeken voor 14 euro per persoon. Ook een ‘Afternoon Tea-by-The-Sea’ kunt u toevoegen, voor 21,50 euro voor twee personen. (MS)

Portmarnock Hotel and Golf, Links Strand Road, Portmarnock, Co. Dublin, Ierland, +353 (0) 1 846 0611

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content