Acties
Shop
Knack Club
Abonneer
Lifestyle
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Weekend tipt
Reizen
Culinair
Mode
Beauty
Eropuit
Design & architectuur
Weekend test
Podcast
Archief
Lifestyle
Human Interest
Weekend tipt
Weekend test
Abonneer
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Lifestyle
Human Interest
Reizen
Culinair
Mode
Beauty
Eropuit
Design & architectuur
Weekend tipt
Weekend test
Podcast
Archief
Acties
Shop
Knack Club
Abonneer
Culinair
Dit moet je eten in iedere Italiaanse provincie
© iStockphoto
Redactie Knack
21-10-2016, 14:15
Bijgewerkt op: 04-12-2020, 16:40
(via
Weather.com
)
1. Abruzzo
© iStockphoto
Arrosticini: lamsgerecht
© iStockphoto
Pizzelle of Ferratelle: lichte wafelkoekjes
© iStockphoto
2. Valle d’Aosta
© iStockphoto
Fonduta Valdostana: fondue van savooiekool en Fontine kaas
© iStockphoto
Carbonada: stoofpot met rundvlees en witte wijn
© iStockphoto
3. Puglia
© iStockphoto
Orecchiette: pastaschelpjes in de vorm van kleine oortjes
© iStockphoto
4. Basilicata
© iStockphoto
Matera brood
© iStockphoto
Senise pepertjes
© iStockphoto
5. Calabria
© iStockphoto
Ciambotta met aubergine en andere ingredienten.
© Grofix, Wikicommons
Nduja: mengeling van kruiden, pepertjes en vlees
© iStockphoto
Struffoli of Pignolata: gefrituurde honingbolletjes
© iStockphoto
6. Campania
© iStockphoto
Pizza: geboren in Napels
© iStockphoto
7. Emilia-Romagna
© iStockphoto
Parmigiano Reggiano kaas
© iStockphoto
Tortellini: met kaas gevulde pasta
© iStockphoto
8. Friuli-Venezia Giulia
© iStockphoto
Prosciutto di San Daniele
© Jsp68, Wikicommons
9. Lazio
© iStockphoto
Carciofi alla giudìa: artisjokken op joodse wijze
© iStockphoto
Spaghetti alla Carbonara
© iStockphoto
10. Liguria
© iStockphoto
Pesto alla Genovese
© iStockphoto
11. Lombardia
© iStockphoto
Risotto met garnalen
© iStockphoto
Saffron risotto osso bucco
© iStockphoto
12. Marche
© iStockphoto
Gerechten met vis zijn een specialiteit uit Ancona, de hoofdstad van Marche
© iStockphoto
Ascoli Picene: gevulde olijven
© iStockphoto
13. Molise
© iStockphoto
Scapece Alla Molisana
© iStockphoto
14. Piemonte
© iStockphoto
Arborio: soort rijst die onder andere gebruikt wordt in risotto
© iStockphoto
Rijst of pasta met Tartufo d’Alba (truffels)
© iStockphoto
15. Sardinie
© iStockphoto
Malloreddus: soort pasta
© iStockphoto
16. Sicilie
© iStockphoto
Caponata met aubergine en selderij
© iStockphoto
Kalsvlees marsala
© iStockphoto
17. Trentino-Alto Adige
© iStockphoto
Canederli: soort Oostenrijke knödel
© iStockphoto
18. Toscane
© iStockphoto
Pecorino kaas uit Pienze
© iStockphoto
Steak alla fiorentina
© iStockphoto
19. Umbria
© iStockphoto
Tartufi neri of bianchetti: zwarte of grijs-witte truffels
© iStockphoto
Fine tagliolini: pasta met truffels
© iStockphoto
20. Veneto
© iStockphoto
Sarde in saor: sardientjes met azijn, uien, rozijntjes en pijnboompitten
© iStockphoto
Rijst en erwten op z’n Ventiaans
© iStockphoto
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content