De Sathorn Unique in Bangkok: van luxeappartementen tot spooktoren

20/04/15 om 09:46 - Bijgewerkt om 09:47

De 49 verdiepingen tellende Sathorn Unique werd in 1990 gebouwd en zou het meest luxueuze wooncomplex in Bangkok worden. Toen de financiële crisis in Azië uitbrak stopte de bouw en veranderde het bouwwerk in een verlaten toren waar het volgens omwonenden spookt.

De 49 verdiepingen tellende Sathorn Unique werd in 1990 gebouwd en zou het meest luxueuze wooncomplex in Bangkok worden. De wolkenkrabber zou 659 appartementen, 54 winkels en parkeergarage van tien verdiepingen tellen. In 1997 was tachtig procent van de toren voltooid, maar sloeg de financiële crisis toe. Thailand en vooral Bangkok werd zwaar getroffen. De Sathorn Unique werd niet meer afgebouwd.

De omwonenden wagen zich het gebouw niet in, niet alleen omdat het levensgevaarlijk is, maar ook omdat ze geloven dat het er spookt. De toren werd immers gebouwd op een voormalige begraafplaats. Toeristen laten zich daar niet door weerhouden en gaan toch massaal naar binnen. Verstandig is het niet: het is verboden, er zijn geen relingen, in de trappenhuizen is het pikkedonker, in de vloeren zitten overal gaten en kuilen, de hele constructie is labiel, er lopen dieren waaronder agressieve honden rond en bewakers vragen (illegaal) veel geld om toeristen binnen te laten. (MS)

Lees meer over:

Onze partners