De beste hostels ter wereld

Volgens de bezoekers van de website ‘Hostelworld.com’ zijn de hostels in Lissabon de beste ter wereld. Jaarlijks worden op de website de ‘Hoscars’, oftewel oscars voor hostels, uitgereikt in verschillende categorieën. 900.000 reizigers stemden op hun favoriet uit 20.000 genomineerde hostels. De top drie is volledig bezet door hostels uit de hoofdstad van Portugal. Wij doen de top drie voor u uit de doeken. Gedoodverfde winnaar is Travellers House in de wijk Baixa, het historische centrum van Lissabon. Het hostel biedt de reizigers veel comfort en goede service voor een prijs die varieert van 15 tot 30 euro per persoon per nacht. De gastheren Tiago en Goncalo voelen perfect aan wat gasten zoal nodig hebben, omdat ze zelf ervaren reizigers zijn. Naast de één- of tweepersoonskamer en de slaapzaal kunt u ook kiezen voor het gerenoveerde appartement. Dit appartement, The Little Travellers House genaamd, telt maar liefst 3 slaapkamers, een eigen badkamer, toilet, keuken en woonkamer. Prijzen van het appartement zijn te verkrijgen op aanvraag. De nummer 1 is niet alleen het beste, maar ook het meest veilige hostel ter wereld. Travellers House haalde namelijk ook een Hoscar voor ‘het meest veilige hostel ter wereld’ binnen.

Op nummer 2 staat het Rossio Hostel, dat eveneens in de wijk Baixa ligt. Gasten kunnen hier overnachten in een slaapzaal of privékamer voor 17 à 25 euro per persoon per nacht. In de gemeenschappelijke ruimtes geniet je van gratis internet en Wi-Fi toegang. Iedere ochtend serveert dit hostel haar beroemde ontbijt in de nieuwe keuken en iedere avond organiseert het personeel diverse activiteiten.

Derde in de ranking is het Lisbon Lounge Hostel. Wie kunstzinnig wil logeren moet naar dit hostel. Elke kamer en slaapzaal is het werk van lokale kunstenaars die hun inspiratie de vrije loop lieten. De Lisbon Lounge heeft bovendien een luxe en ruime lounge waar u kan genieten van een drankje terwijl u kennis maakt met mensen van over heel de wereld, en een binnentuin, waar u kan genieten van de Portugese zon. Het is niet voor niets dat deze accommodatie de prijs heeft gekregen van ‘De charmantste jeugdherberg ter wereld’. En dat voor prijzen die schommelen tussen 18 en 30 euro per persoon per nacht. Dit hostel ligt op de grens tussen de wijk Baixa en Chiado. De metro ligt letterlijk aan de overkant van de straat, waardoor u in ‘no time’ aan het strand kan zonnebaden. ‘Vamos a la playa’!

De top 10 van beste hostels ter wereld ziet er verder als volgt uit: 4. Academy Hostel, Firenze, Italië 5. Carpe Noctem, Boedapest, Hongarije 6. The Riverhouse Backpackers, Cardiff, Wales 7. Lisbon Lounge Hostel, Lissabon, Portugal 8. Greg & Tom Hostel, Krakau, Polen 9. The Naughty Squirrel Backpackers Hostel, Riga, Letland 10. Lisboa Central Hostel, Lissabon, Portugal

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content