Vernieuwd Jenevermuseum opent de deuren

18/09/14 om 19:11 - Bijgewerkt om 19:11

Bron: Knack Weekend

Na een grondige renovatie, die bijna een jaar in beslag heeft genomen, opent zaterdag het Jenevermuseum in Hasselt opnieuw de deuren voor het grote publiek.

Vernieuwd Jenevermuseum opent  de deuren

© Robin-Jo Thomassen

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een totaal nieuw museumconcept, waarin de beleving centraal staat.

Het Jenevermuseum - de benaming Nationaal Jenevermuseum is verdwenen - heeft een ware metamorfose ondergaan. De interactieve en zintuiglijke kennismaking met jenever staat nu centraal.

Gebruik van de zintuigen

De oorsprong, ontwikkeling en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank wordt op een verfrissende manier uit de doeken gedaan. Zo kunnen de bezoekers ruiken aan de diverse kruiden die gebruikt worden om jenever te maken.

Mooie visuele opstellingen in hout en audiovisuele presentaties zorgen voor een moderne museumbeleving. Een smaaktest bepaalt welke jenever de bezoeker allicht het best zal weten te appreciëren.

De modernisering houdt ook in dat de alcoholproblematiek niet uit de weg wordt gegaan. Door een virtuele dummy jenevers te serveren, ontdekt de bezoeker wat (te veel) alcohol met het menselijke lichaam doet. Wie dat persoonlijk wil ondervinden, kan hiervoor na de rondleiding terecht in het proeflokaal. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners