Grote tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog opent in het Koninklijk Legermuseum

26/02/14 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

In het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel is de tentoonstelling "14-18, dit is onze geschiedenis!" geopend.

De expositie, in het kader van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog, beschrijft zowel de Europese als de Belgische dimensie van de oorlog. De tentoonstelling loopt tot 26 april 2015.

De expo, die samen met het Museum van Europa wordt georganiseerd, maakt deel uit van het federale programma voor de honderdjarige herdenking van de "Groote Oorlog" om te "verhinderen dat de herinneringen van de geschiedenis zouden vervagen", zei minister van Defensie Pieter De Crem.

Alkoven

Het Legermusem hoopt met deze rijke en unieke collectie alle facetten van de oorlog te kunnen weergeven. Een rode draad van de tentoonstelling zijn de "alkoven", waar de bezoekers meer te weten kunnen komen over de Belgische koning Albert I en zijn neef, de Duitse keizer Willem II, aan de hand van foto's en voorwerpen.

Op het parcours komen ook getuigenissen aan bod. Die werden ingelezen of nagespeeld door acteurs.

Zowel de federale regering als de regio's subsidieerden het evenement. Het doel is dat het "de referentie" wordt wat de Eerste Wereldoorlog betreft. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners