Cultureel skiën in Valle d’Aosta

De komende winter heeft Valle d’Aosta heel wat in petto. Deze autonome regio ligt als het ware verdoken tussen de hoogste toppen van de Alpen. Daardoor heeft deze regio een bijzondere troef: een imponerende skiarena, met een perfecte combinatie van natuurschoon en culturele rijkdom. Valle d’Aosta is daarenboven gemakkelijk bereikbaar en verrassend dichtbij.

In Valle d’Aosta liggen de verschillende skigebieden niet ver van elkaar en zelfs vanuit de stad Aosta zijn de skipistes snel te bereiken. Met de regionale skipas (SISKI), geldig in alle stations vanaf minimum drie dagen, kun je elke dag een ander skigebied verkennen. Dat kan dus ook vanuit een vaste verblijfplaats via een van de 28 skistations in het dal of in de stad. Bovendien zijn de skigebieden erg gezinsvriendelijk en komen zowel gevorderden als beginners er aan hun trekken.

De skidomeinen La Thuile, Courmayeur en Breuil-Cervinia/Valtournenche bieden onbeperkte skimogelijkheden op maat van iedereen. Er is sneeuwzekerheid en de pistes zijn ronduit indrukwekkend want ze liggen op de flanken van de beroemde Matterhorn/Monte Cervino en bieden panoramische uitzichten op de Mont Blanc. Met het oog op het nieuwe winterseizoen worden daar nieuwe nog meer geavanceerde en zeer moderne skiliften gebouwd en nog meer skipistes geopend.

Reis door de tijd

Het skigebied Monterosa is niet alleen een topper in Valle d’Aosta maar mag ook tot de mooiste skidomeinen van de Alpen worden gerekend. Vanuit de stadjes Ayas-Champoluc en Gressoney kan men ook skitochten maken langs de paden die de Germaanse Walser-bevolking gebruikte toen zij in de dertiende eeuw deze streken bevolkten. Het is een skiwandeling door schilderachtige dorpen die hun typische architectuur wisten te bewaren.

Maar Valle d’Aosta is meer dan skiën alleen. In het dal van Aosta vind je gezelligheid, culturele bezienswaardigheden en een verrassende gastronomie in de authentieke dorpen. Die combinatie van sport en cultuur komt tot uiting in Aosta Kunststad en het Pila Skistation. Het duurt 17 minuten met de skicabine om te reizen van het Rome van de Alpen naar de zonovergoten skipistes van Pila. Een reis door de eeuwen, van het jaar 23 voor Christus, toen de Romeinen Aosta stichtten naar de winter van 2008/2009 in Pila waar je eindeloos kunt glijden over de sneeuw.

Meer info

Officiële site van de regio Valle d’Aosta

Regionale toeristische dienst: +39.0165.23.66.27

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content