Culinair genieten op de grens

06/02/12 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Bron: Knack Weekend

De Nederlands-Duitse grensregio is hard op weg om een culinaire topbestemming te worden.

Culinair genieten op de grens

© PeHa, Wikicommons

Het tweetalige boekje Kunst, Cultuur & Genieten presenteert twee troeven van deze vakantieregio, die het Grafschaft Bentheim in Duitsland en Vechtdal Overijssel, Zuidoost-Drenthe en Twente in Nederland omvat: lekker eten en vernieuwende kunst en cultuur.

De restaurants gebruiken regionale producten, zoals vers fruit uit de eigen boomgaard of het vlees van het Bunte Bentheimer Schwein.

Deze traditionele aanpak en de oude stadjes vormen een mooi contrast met de moderne kunst die u onderweg tegenkomt: van het Vrijheidsbeeld in Hardenberg, van de Nederlandse beeldhouwer Kees Verkade, tot de 240 meter lange stalen ankerketting Tumulus, van Luciano Fabro op de Spölberg bij Uelsen.

In het boekje staat een lijst met regionale producenten en een overzicht van alle kunstobjecten. Wandel- en fietsroutes vindt u op www.grensbelevenis.nl.

Onze partners