Culinair genieten in Chili: Cédric Vinckier is maître d'hôtel nabij het Andesgebergte

22/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 24/05/18 om 11:16
Uit Knack Weekend Black van 23/05/18

Chili groeit stilaan uit tot een charmante bestemming voor levensgenieters. De jonge Vlaming Cédric Vinckier voelt zich er helemaal in zijn nopjes als zaalmanager van Vira Vira, een uitstekend restaurant in een prachtig hotel, nabij de Andes.

Hoewel de meeste reizigers in de hoofdstad Santiago het vliegtuig zuidwaarts nemen, naar het wilde en woeste Patagonië, of doorreizen naar de machtige Atacamawoestijn in het noorden, rijden wij naar de rustige stad Pucón, gelegen in het merengebied, aan een eindeloos meer met uitzicht op wakkere vulkanen. We hebben afspraak met de Vlaming Cédric Vinckier, die bijna twee jaar geleden de klassieke Michelinrestaurants van Europa inruilde voor een luxueus en modern Relais & Châteaux-hotel, goed verborgen aan de rand van het Andesgebergte. De dynamische twintiger staat er niet achter het fornuis, maar vooraan in de zaal, waar hij het internationale cliënteel van Hacienda Hotel Vira Vira ontvangt. Vinckier doet het met de grootste en meest natuurlijke gentillesse én vloeiend in vijf talen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners