Verborgen verrassingen in Hannover

01/12/10 om 09:55 - Bijgewerkt om 09:54

Bontgekleurde beelden en architectuur met een twist. Hannover is een onverwacht leuke stad voor een weekendje vol Lebensfreude. En shoppen lukt er ook goed.

Vooral voor kunst- en cultuurliefhebbers valt er in de bescheiden, maar sympathieke beursstad veel te genieten. De beroemde Nana's, de vrolijk gekleurde wulpse vrouwenfiguren van Niki de Saint Phalle, vormen samen een bonte beeldenroute.

In heel Hannover is het werk van de Franse kunstenares present. Zoals in het Sprengel Museum - dat ook veel werk van dadaïst Kurt Schwitters toont - en in de Herrenhäuser Gärten, een park met indrukwekkende landschapsarchitectuur.

Flaneren door de Altstadt, shoppen in de chique Königstraße, de gedraaide Gehry-toren en andere moderne architectuur bewonderen, of je overgeven aan het nachtleven in het hippe Steintorviertel: het kan in Hannover allemaal.

Wie even wil bijkomen van de stadse drukte, kan terecht in het grootste stadsbos van Europa, Eilenriede. Hannover ligt bovendien verbazingwekkend dichtbij.

Lees meer over:

Onze partners