Veel minder toeristen naar Parijs sinds de aanslagen

10/12/15 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:01

De toeristische activiteit in de regio Parijs, de Franse hoofdstad inbegrepen, is in november met 24 procent afgenomen door de aanslagen.

Veel minder toeristen naar Parijs sinds de aanslagen

© AFP

Dat blijkt uit de maandelijkse barometer van het regionale toerismecomité in Frankrijk.

De maandelijkse enquête werd uitgevoerd bij een representatief staal van 450 professionals in de toeristische sector. Het gaat dan om onder meer restaurants, hotels en andere toeristische verblijfplaatsen.

Het Franse en internationale klantenbestand is "gevoelig lager in vergelijking met november 2014, vooral dan de Italianen, Japanners en Brazilianen", aldus het comité. In 53 procent van de drie- tot vijfsterrenetablissementen wordt de toeristische activiteit in de maand november als "gemiddeld" beschouwd, terwijl in 48 procent van de "budgethotels" de activiteit zelfs als "slecht" wordt bestempeld.

De vooruitzichten voor de maand december en de eindejaarsfeesten - wanneer normaal veel toeristen naar de regio afzakken - "zijn niet bemoedigend", aldus het comité. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info