Leuven viert de Langste Dag met een groot openluchttheater

12/06/17 om 10:40 - Bijgewerkt om 10:41

Op zaterdag 24 juni verandert het stadscentrum van Leuven in één groot openluchttheater. Dan viert de studentenstad De Langste Dag. Straattheater, een artisanale markt, een kappersdorp, een grote autoshow ...

Door de Leuvense straten trekt een bont gezelschap van eigen bodem en Nederland voorbij. Terwijl Sam Shine Steltentheater en Close Act Theatre boven de koppen uitsteken, maken de stoere mannen van Abacus Theater en de buddha's van Shalton Theatre de straten onveilig.

Wie wil, kan een ijsje kopen bij IJsko Ali, die op jonglerende wijze verrukkelijke ijsjes maakt. Dat Ien en d'r Suikerspinmachien al dansend op Jukeboxmuziek suikerspinnen bereidt, zal je ook niet ontgaan.

Wil je het wat gewaagder? Passeer dan eens bij Entomochef waar je gratis kan proeven van eetbare insecten. Je kan hem terugvinden op de Grote Markt naast de drankstand van de Mannen van '76 waar Discobar '76 de beste plaatjes oplegt.

Het Zócalo-dorp palmt de Grote Markt in. Op deze vrijetijds- en cultuurmarkt kan je kennismaken met het grote culturele rijkdom van het Leuvense verenigingsleven. Er zijn infostanden over sport, opleidingen, spellenclubs ...

Wie zijn steentje wil bijdragen aan het goede doel, kan op de Oude Markt terecht in het Kappersdorp, waar geknipt wordt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Trotse meter van dit project is vrt-gezicht Annemie Struyf.

Tijdens De Langste Dag zal er ook een autoshow doorgaan. Alle Leuvense garages verzamelen zich aan het R. De Somerplein, het Margharetaplein en het M. de Layensplein, waar ze de nieuwste modellen tonen.

Praktisch

De Langste Dag begint om 10u00 en eindigt om 20u00. De straatanimatie start om 13u00 op de Grote Markt. Je vindt de infostand van De Langste Dag terug op de Grote Markt.

Lees meer over:

Onze partners