Eerste Pompidou Museum buiten Frankrijk geopend in Malaga

02/04/15 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:53

Malaga in het zuiden van Spanje wil zich profileren als een van de culturele hoofdsteden van Spanje en komt daar een stapje dichterbij met de opening van het Museum Pompidou, het eerste buiten Frankrijk.

Het gloednieuwe Pompidou Museum gelegen in de havenwijk is een pop-up museum dat minimaal vijf jaar blijft staan. Het gebouw zelf The Cube, een glazen vierkant met verschillende kleuren, is al een bezienswaardigheid op zich.

Binnenin zijn werken van de in Malaga geboren Pablo Picasso te zien en ook van artiesten als Alberto Giacometti, Frida Kahlo, René Magritte, Francis Bacon en Marc Chagall. De kunstwerken zijn geleend van het Centre Pompidou in Parijs.

Volgens de regionale krant Diario Sur zijn zelfs de toiletten in het museum kunstig. De herentoiletten worden opgevrolijkt met rode flitslichten en geluiden en de damestoiletten worden groen verlicht en zijn versierd met optimistische leuzen.

Het Museum Pompidou is overigens niet de enige culturele aanwinst in Malaga. Eind maart opende ook een dependance van het Russische Staatsmuseum met honderd kunstwerken de deuren in een voormalige tabaksfabriek.

En straatartiesten zorgen met hun creaties voor een artistieke sfeer in het havengebied. (The Local/MS)

Onze partners