Amsterdam Light Festival verrijkt Amsterdam met lichtkunst

12/12/13 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

In Amsterdam is het Light Festival van start gegaan. Vijftig dagen lang tot en met 19 januari vormt Amsterdam het decor van het internationale licht- en waterfestival.

Het programma van Amsterdam Light Festival is nu echt compleet: ook de Illuminade wandelroute van het winterse festival is geopend. De route start bij het Muziektheater en loopt langs vijftien lichtkunstwerken. De wandeling is mogelijk tussen 17 en 22 uur, deelname is gratis.

Varen langs lichtkunst

Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er niet ook een vaarroute langs de lichtkunstwerken zou zijn. De Water Colors vaarroute, dagelijks mogelijk tussen 17 en 23 uur, begint bij het Centraal Station en vaart langs in totaal zeventien kunstwerken van (inter)nationale lichtkunstenaars, zowel gerenommeerde artiesten als jonge talenten. Boottochten zijn te boeken via de website van het Amsterdam Lightfestival.

Een epische strijd van licht

In de passage van het Rijksmuseum bevindt zich tijdens Amsterdam Light Festival de Lightbattle, een interactieve installatie van Venividimultiplex.

Deelnemers worden uitgedaagd om op een van de fietsen plaats te nemen die aan beide zijden van de passage staan opgesteld. Al trappend duwen de deelnemers hun eigen baan van licht over de brug, terwijl deelnemers aan de andere kant precies hetzelfde doen. (MS)

Lees meer over:

Onze partners