Acht niet te missen festivals in Londen

© GF

In en rond Londen staan deze zomer weer verrassende festivals gepland. Er zijn zowel festiviteiten voor muziekliefhebbers als voor foodies en zelfs comedyfans komen er aan hun trekken.

British Airways’ Commercial Manager Benelux, Katinka Van Ekeren, geeft tips over de leukste festivals in en in de buurt van Londen: “Londen vormt de perfecte basis voor een vakantie waarbij de culturele highlights van de stad kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan een buitengewoon festival dat je nog lang zal bijblijven.”

London Wonderground

Waar: Southbank Centre, Londen

Wanneer: 7 mei – 27 september 2015

Wat: Het evenement naast de Thames wordt beschreven als een ‘speeltuin voor jong en oud’ met een circus, cabaret en familie-entertainment. Zo zijn er een aantal uitvoeringen van de bekende stand-up comedian Al Murray, The pub Landlord en is er ook een spectaculaire show te zien van de bekende stuntman en Guinnes-World-Recordhouder ‘The Space Cowboy’.

Alle shows vinden plaats in de Paradiso Spiegeltent die oorspronkelijk gemaakt is in België eind 19e – begin 20e eeuw. Deze ronde spiegeltenten zijn altijd heel sfeervol en authentiek. Durfals kunnen dan weer terecht in de 60-meterhoge attractie Star Flyer met een geweldig uitzicht over Londen. Tickets vanaf £15pp (€21) per show.

Goodwood Festival of Speed

Waar: Goodwood Racecourse, West Sussex

Wanneer: 25 – 28 juni 2015

Wat: Beleef de snelle wereld van supercars en motoren met rokende banden. Dit jaarlijks spektakel trekt zo’n 150 000 motorfanaten. Tickets vanaf £30 (€42) voor volwassenen. Kinderen onder 13 mogen gratis naar binnen.

New Look Wireless Festival

Waar: Finsbury Park, Londen

Wanneer: 3 – 5 juli 2015

Wat: Verlies jezelf drie dagen lang in het feestgedruis van het grootste Londense festival. Hier treden de beste pop-acts ter wereld op voor een publiek van duizenden mensen. Voor de tiende editie dit jaar bestaan de hoofdacts uit onder andere Drake, Avicii, Nicki Minaj en David Guetta. Een weekend passe-partout kost £209,50 (€293).

Acht niet te missen festivals in Londen
© EPA

Bristol International Balloon Fiesta

Waar: Bristol, Gloucestershire

Wanneer: 6 – 9 augustus 2015

Wat: Met jaarlijks een half miljoen bezoekers is dit heteluchtballonfestival een groots openluchtfeest. Er valt veel te zien in de lucht, maar ook op het terrein, waar tientallen lokale muzikanten een feestje bouwen. Toegang is gratis.

Great British Beer Festival

Waar: Olympia, Londen

Wanneer: 11 – 15 augustus 2015

Wat: Dit is hét evenement voor bierliefhebbers. Je kan hier aan 27 verschillende bars bier proeven van 350 verschillende Britse brouwerijen. Verder kan je er ook terecht voor lekker eten, entertainment en traditionele Britse pubgames. Tickets vanaf £10 (€14) p.p. per show.

Jamie Oliver and Alex James Present The Big Festival

Waar: Kingham, The Cotswolds

Wanneer: 28 – 30 augustus 2015

Wat: Tv-chef Jamie Oliver en Blur-gitarist Alex James zorgen samen voor een bijzonder festival met een mix van muziek en eten. Groove Armada en Dizzee Rascal zijn de topacts van dit jaar. Zij worden vergezeld door beroemde chefs zoals de Franse Raymond Blanc en Monica Galetti, jurylid voor het Britse MasterChef, die heerlijke maaltijden bereiden en kookworkshops geven. Daarnaast kan je op het festival ook een bezoekje brengen aan een kaasmarkt, een lifestylemarkt en een kermis. Tickets vanaf £47,25 (€66). Klik hier voor meer info.

Meatopia

Waar: Tobacco Dock, oost Londen

Wanneer: 19 – 20 september 2015

Wat: Dit is geen festival voor vegetariërs. Het is een dampende mix van vlees, livemuziek, vuur en drank. De beste restaurants van Londen komen hier samen om hun lekkerste BBQ-gerechten te serveren. Je kan er onder andere proeven van typische pulled pork buns of spatch-cocked chicken. Tickets vanaf £31,80 (€44).

The Winchester Wine Festival

Waar: Winchester, Hampshire

Wanneer: 27 – 29 november 2015

Wat: Combineer een trip naar de historische stad Winchester met een bezoek aan dit wijnfestival. Het event word georganiseerd door BBC TV-wijnexperts Susie Barrie en Peter Richards en chateaus van over de hele wereld zullen de revue, en je wijnglas, passeren. Wijnliefhebbers kunnen in het vliegtuig zelfs al in de stemming komen dankzij de bekroonde wijnselectie van British Airways. Tickets vanaf £25 (€35).

British Airways vliegt dagelijks tot zeven keer vanuit Brussels Airport naar London Heathrow.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content