10 citytrips die u in mei of juni moet doen

© ThinkStock

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor een citytrip vóór de grote zomerdrukte? Tien steden die in mei en/of juni nog meer dan anders de moeite waard zijn om te bezoeken.

Berlijn (Duitsland)

Waarom? Het Carnaval der Culturen, een multicultureel evenement met muzikanten uit meer dan 70 verschillende landen, straatparades en exotische eetkraampjes. Het festival vindt plaats in de wijk Kreuzberg en is volledig gratis. Meer info.

Wanneer? 17 – 20 mei

Athene (Griekenland) Waarom? Het European Jazz Festival: klein begonnen in 2001, maar intussen uitgegroeid tot een internationaal topevenement dat elk jaar grote namen naar de Griekse hoofdstad lokt. Meer info.

Wanneer? 31 mei – 2 juni

Lissabon (Portugal) Waarom? Het Festival van St. Antonius, genoemd naar de patroonheilige van Lissabon. Een heus eetfestijn in de wijk Alfama, de oudste wijk van de Portugese hoofdstad, waarbij op straat lekkernijen zoals sardientjes worden klaargemaakt.

Wanneer? 13 – 15 juni

Oslo (Noorwegen) Waarom? Het Norwegian Wood Festival, een vierdaags rockfestival in open lucht waar elk jaar verschillende internationale sterren present tekenen. Onder de artiesten die dit jaar op het podium staan niemand minder dan Keane, Nick Cave and the Bad Seeds en Rod Stewart. Meer info.

Wanneer? 13 t.e.m. 16 juni

New York (Verenigde Staten)

Waarom? Tijdens de Pride Week trekken homo-, bi- en transseksuelen de straten op om te feesten. De Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender (LGBT) Pride Parade werd voor het eerst georganiseerd in 1970, als herdenking van de Stonewall-rellen van 26 juni 1969, en geldt als de moeder van alle ‘prides’ over de hele wereld.

Wanneer? 17 – 24 juni

Tampere (Finland)

Waarom? Het Midzomerfeest is het grootste evenement van Finland. Tussen 21 en 26 juni gaat de zon niet onder en is de nacht niet meer dan enkele uren schemer. Om dit gebeuren te vieren, komen mensen samen om te drinken, te eten en te feesten.

Wanneer? 21 – 26 juni

Porto (Portugal)

Waarom? Het São João Festival: het grootste festival van Porto. In het historische centrum van de stad komen mensen vanuit het hele land samen voor muziek- en dansevenementen, vuurwerk en ander spektakel. Je kan er ook heerlijk smullen aan de talloze eetkraampjes. The Guardian noemde dit gebeuren ooit ‘een van Europa’s meest levendige straatfestivals’.

Wanneer? 23 en 24 juni

Zagreb (Kroatië)

Waarom? Het INmusic Festival, het grootste openluchtfestival van Kroatië. Klinkende namen op de affiche van dit jaar: Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx en Bloc Party. Meer info: http://www.inmusicfestival.com/en/

Wanneer? 24 – 26 juni

Bordeaux (Frankrijk) Waarom? Het Bordeaux Wine Festival, een vierdaags wijnfestival met proeverijen, bezoeken aan wijnhuizen in de streek en andere leuke evenementjes. Meer info: http://www.bordeaux-fete-le-vin.com/

Wanneer? 28 juni – 1 juli

Edinburgh (Schotland)

Waarom? Het Internationaal Filmfestival van Edinburgh. Heeft een uitstekende reputatie op vlak van wereldcinema en staat erom bekend een platform te bieden aan films die anders mogelijk nooit in distributie zouden geraken. Een must voor filmliefhebbers en de kansen bestaat dat u sterren als Sean Connery en Keira Knightly op de rode loper kan spotten.

Wanneer? 19 – 30 juni

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content