The Ego Tripper over zijn favoriete vakantiebestemming

16/01/13 om 18:17 - Bijgewerkt op 12/11/14 om 17:23

Bron: Knack Weekend

"Mijn favoriete vakantiebestemming? Japan of Oregon (VS)."

The Ego Tripper over zijn favoriete vakantiebestemming

© Thinkstock

Mijn favoriete vakantiebestemming? Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ik hou wel van traditionele bestemmingen als Italië, California en Thailand. Maar als je naar unieke plekken vraagt, dan moet ik Japan of Oregon (VS) antwoorden.

Waarom Japan? Omdat het zo maf is, zo anders. Omdat alles er 'Lost in Translation' is. Omdat het land traditie en geschiedenis ademt en de mensen respectvol zijn. En omdat het eten er zo lekker is. Vooral Kyoto is een aanrader: niet te groot en niet te druk (in tegenstelling tot Tokyo), bijna 2.000 fantastisch bewaarde tempels en paleizen, prachtige tuinen, ontelbaar veel restaurantjes en een spectaculair nachtleven. Japan kan je trouwens best bezoeken in de lente of in de herfst, wanneer de kersenbomen bloeien of wanneer de herfstkleuren het landschap tot een prachtig schilderij omtoveren. Oh ja, nog een praktische tip: wie naar Japan gaat, regelt best zijn of haar treinticket (Japan Rail Pass) van tevoren. Dat is stukken goedkoper.

De Amerikaanse staat Oregon is nog zo'n aanrader. Ik ben zelf een ongelooflijke fan van de Amerikaanse westkust en van de highway 101 die helemaal van Canada tot Los Angeles loopt. En het mooiste stukje kust vind je in Oregon (tussen Washington State en California). Ongerepte natuur, toeristvrije stranden, dramatische kliffen, walvissen en zeeleeuwen in de verte, vriendelijke mensen, geen sales-tax, ... Je valt er werkelijk van de ene verbazing in de andere. Ook Portland, de grootste stad in Oregon, is een absolute topper: goedkoop, superhip (Portland is zelfs de bakermat voor hipsters) en trendy, fantastische restaurantjes en honderden 'microbreweries' om je het leven aangenaam te maken. Misschien nog een praktische tip: verblijf indien mogelijk in het übercoole Ace Hotel. En vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de wondermooie Japanse tuin van Portland!

The ego tripper is een reisfanaat en journalist uit Antwerpen. Op zijn blog kom je alles te weten over zijn reizen en avonturen.

Lees meer over:

Onze partners