Manhattanhenge en 29 andere dingen die je nog niet wist over New YorkCitytrips

Manhattanhenge en 29 andere dingen die je nog niet wist over New York

Twee maal per jaar schijnt de zon in een perfect rechte lijn door de straten van Manhattan, vroeger werd New York niet The Big Apple maar wel The Big Orange genoemd, er wonen 400.000 meer mannen dan vrouwen in New York en andere feitjes die je nog niet kende over New York.


New York toen en nuReizen

New York toen en nu

New York is een stad die voortdurend verandert, maar altijd even fotogeniek blijft. Zwart-wit foto's uit het begin van de twintigste eeuw, kleurenfoto's uit de jaren veertig of digitale foto's van nu: New York blijft het goed doen op foto's.High Line Park in New York is helemaal afCitytrips

High Line Park in New York is helemaal af

Het eerste stuk van het High Line Park werd pas in 2009 aangelegd, maar is al bijna niet meer weg te denken uit New York. Nu is met de opening van het derde en laatste deel het park helemaal af.De ultieme shoppingtripCitytrips

De ultieme shoppingtrip

De onlinereisaanbieder Just Away belooft shoppingliefhebbers een exclusieve New York-ervaring.


Metropolitan Museum in New York plant grote renovatieCitytrips

Metropolitan Museum in New York plant grote renovatie

De vleugel voor moderne en hedendaagse kunst in Metropolitan Museum in New York wordt gerenoveerd. De kans bestaat dat er een volledig nieuwe vleugel opgetrokken wordt voor de uitgebreide collectie van het museum voor deze periode.


New York in stijlReisgidsen

New York in stijl

Styliste en designer Sibella Court schreef met New York in stijl geen standaardgids, geen bundeling van de belangrijkste toeristische attracties en bekende hotels.
Fietsen in BrooklynCitytrips

Fietsen in Brooklyn

Brooklyn is is bezig dé hippe wijk van New York te worden. Dat merkte ook de Nederlander Frank Muller toen hij naar Brooklyn verhuisde. Als fietsgekke Nederlander rook hij zijn kans en startte met Bikeleyn Tours.
New York street foodReisgidsen

New York street food

Dat New York culinair veel meer te bieden heeft dan hotdogs, kebabs en pretzels bewijst het nieuwe boek New York street food van culinair avonturier Tom Vandenberghe, foodfotograaf Luk Thys en journaliste Jacqueline Goossens.


In beeld: Tijd voor Staten IslandReizen

In beeld: Tijd voor Staten Island

Tussen Manhattan en Staten Island vaart een gratis ferry, maar de meeste toeristen nemen bij aankomst op het eiland de eerstvolgende ferry weer terug. Nochtans heeft Staten Island zelf ook heel wat troeven.