Weens hotel in Old Hollywood StyleHotels

Weens hotel in Old Hollywood Style

In 1928 schreef de Britse filmtheoreticus: "Wenen is als geen andere stad geschikt om zich tot een Europees Hollywood te ontwikkelen." Hotel Lamée neemt zijn gasten mee naar die turbulente tijd en brengt een eerbetoon aan de old-world Hollywood style.Nieuw hoteltype in WenenReizen

Nieuw hoteltype in Wenen

Een jaar geleden kwamen jonge architecten uit Wenen op het idee om leegstaande winkels om te vormen tot losstaande hotelkamers. Binnenkort komen er tien van dit soort kamers bij.


Wenen verwelkomt homoseksuele toeristenReizen

Wenen verwelkomt homoseksuele toeristen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen gaat er prat op dat er weinig steden zijn met zo'n lange homoseksuele geschiedenis. De stad verwelkomt dan ook graag alle homo- en biseksuele toeristen.Gustav Klimt en de jugendstilCitytrips

Gustav Klimt en de jugendstil

De jugendstil is één van de grote internationale fenomenen in de kunst- en cultuurgeschiedenis, die zich aan het begin van het moderne tijdperk wijdt aan het vernieuwen van de verstarde kunst.


Gustav Klimt - landschapsschilderkunstCitytrips

Gustav Klimt - landschapsschilderkunst

De landschappen die hij tijdens vele zomervakanties aan de Attersee gemaakt heeft, laten zien dat Gustav Klimt zowel meegaat in de stromingen van zijn tijd als diepgeworteld is in de traditionele Oostenrijkse landschapsschilderkunst.


Gustav Klimt - zijn werkCitytrips

Gustav Klimt - zijn werk

Als één van de toonaangevende leiders van het Weense fin de siècle schept Gustav Klimt een oeuvre dat hem maakt tot wat hij nu nog steeds is: de over de hele wereld beroemdste schilder van Oostenrijk.


Gustav Klimt - zijn levenCitytrips

Gustav Klimt - zijn leven

Hoewel hij in zijn tijd zowel omstreden als succesvol was, is Gustav Klimt één van de centrale figuren van het Weense fin de siècle, het tijdperk dat het begin van de moderne kunst inluidt.


Het jaar van Gustav KlimtCitytrips

Het jaar van Gustav Klimt

Dit jaar zou Gustav Klimt 150 jaar geworden zijn. De Weense musea eren hem met tal van tentoonstellingen.


Artistieke kerstmarktenCitytrips

Artistieke kerstmarkten

Wilt u deze Kerst uitpakken met iets anders dan de gebruikelijke kerstgeschenken, dan kunt u in Wenen terecht op drie kerstmarkten van kunstenaars.ArchitecToeren in WenenCitytrips

ArchitecToeren in Wenen

Tijdens een ArchitecToer door Wenen maken deelnemers kennis met de creatieve en hedendaagse kant van Wenen.


Hofbal voor paardenReizen

Hofbal voor paarden

Vanaf dit jaar wordt er in de Spaanse rijschool in Wenen een galabal georganiseerd ter ere van de lippizanerpaarden.