Anna-Belle Buyse over haar favoriete reisbestemming

21/01/13 om 09:05 - Bijgewerkt op 12/11/14 om 17:24

Bron: Knack Weekend

Anna-Belle schrijft in haar blog over haar reisavonturen. Haar favoriete bestemming: Nieuw-Zeeland.

Anna-Belle Buyse over haar favoriete reisbestemming

© Thinkstock

Westerse landen staan meestal niet zo erg hoog op mijn lijstje wanneer het op reizen aankomt. Zo'n landen lijken niet echt te passen in die context, het geld te gelijkaardig, de taal te herkenbaar, het rondtrekken te duur.

Een plaats om misschien ooit naar te emigreren, ja, maar niet meteen de plaats bovenaan de lijst om te gaan reizen. En toch blijkt Nieuw-Zeeland één van mijn favoriete plaatsen ter wereld te zijn. Het is de onherroepelijke schoonheid van dit land die zelfs mij doet geloven dat dit - zoals ze zelf zeggen - 'God's own country' is.

Nieuw-Zeeland, de plaats die nu bovenaan de lijst pronkt met plaatsen-die-je-gezien-moet-hebben. Het zit hem in de details die zo klein zijn en tegelijkertijd zo'n grote indruk nalaten. Het is die goeie tas koffie kunnen drinken, met een adembenemend uitzicht over een helderblauw meer dat sterk aftekent tegen de witte sneeuw bovenop de het meer omringende bergtoppen.

Het uitzicht van op elke top waar je telkens zo ongelofelijk stil van wordt. De hotsprings van zuiver bergwater die je overal tegenkomt, het zuivere water dat zo puur voelt tegen je vel. De vogels wiens schaduw aftekent over bergen en meren in de oranjerode gloed van de zonsop- en ondergang. De roadtripmix die je opnieuw en opnieuw speelt maar niet afgezaagd wordt omdat de omgeving je zo betoverd.

Gletsjers en geisers, stranden en skioorden, restaurants waarvan je gaat watertanden, een lijst van elke mogelijke activiteit die je maar zou kunnen bedenken om te doen en ongelofelijk vriendelijke inwoners. Een gevoel van oneindigheid dat ik nog nergens anders zo ervaren heb als hier. Alsof alle schoonheid ooit werd samen gebracht op twee kleine eilanden aan de rand van het zuidelijk halfrond. Nieuw-Zeeland lijkt het allemaal te hebben. Correctie, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Alles waar je ooit naar op zoek zou kunnen gaan in een reis. Elke reis is mooi maar sommige reizen zijn gewoon wonderbaarlijk. Nieuw-Zeeland is de perfecte reisbestemming voor dat laatste.

Anna-Belle combineert op haar blog Dreamers can never be tamed haar passies voor schrijven en reizen. Momenteel is ze enkele maanden op reis in Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees meer over:

Onze partners