Rotterdam krijgt imposante overdekte markthalCitytrips

Rotterdam krijgt imposante overdekte markthal

Vanaf begin oktober mag Rotterdam zich scharen in het rijtje van wereldsteden als Barcelona, Kopenhagen, Valencia en Stockholm. De Nederlandse havenstad krijgt dan ook zijn eigen overdekte markthal.


Jazznacht met ontbijtCitytrips

Jazznacht met ontbijt

De leukste manier om een avondje jazz in Rotterdam af te sluiten is door te overnachten bij de muzikanten thuis.


Overnachten bij kunstenaars tijdens Art RotterdamCitytrips

Overnachten bij kunstenaars tijdens Art Rotterdam

Van 5 tot 9 februari vindt de 15de editie van de beurs Art Rotterdam plaats. Naast kunst bekijken kunnen de bezoekers zich ook inschrijven om een nacht te logeren bij een van de geselecteerde kunstenaars.Kokoschka komt naar RotterdamCitytrips

Kokoschka komt naar Rotterdam

Op 21 september opende in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen een grote tentoonstelling gewijd aan het werk van de omstreden Oostenrijkse kunstenaar Oskar Kokoschka (1886 - 1980).


Op avontuur in RotterdamCitytrips

Op avontuur in Rotterdam

Wandelen over daken van gebouwen, rondkijken in een luxepenthouse aan de Maas, in het pikkedonker een bouwput op, ateliers van modeontwerpers bezoeken. Deze zomer organiseert Rotterdam tientallen avontuurlijke tours door de stad.Walsende boten tijdens Wereldhavendagen RotterdamDagje uit

Walsende boten tijdens Wereldhavendagen Rotterdam

Zwierende vaartuigen die in de Rotterdamse haven meedeinen op de tonen van beroemde musicals. Voor het eerst in de geschiedenis van de Wereldhavendagen wordt een 'Musical op de Maas' opgevoerd.


Kunst voor kinderenKinderen

Kunst voor kinderen

Op 28 april opent in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de unieke verkooptentoonstelling Kunst4Kids waarbij kinderen zonder bemoeienis van ouders een kunstwerk kunnen kopen.


Architectuurroute door RotterdamCitytrips

Architectuurroute door Rotterdam

Met de architectuurroute ontdekt u alle interessante gebouwen en gebieden in Rotterdam, dé architectuurstad van Nederland.


Vijf eeuwen oude wereldkaart brengt schipper nog altijd thuisKinderen

Vijf eeuwen oude wereldkaart brengt schipper nog altijd thuis

Ter ere van het 500e geboortejaar van de Vlaamse cartograaf Gerard Mercator vindt in het Maritiem Museum Rotterdam op zondag 16 oktober het openingsfeest plaats van de familietentoonstelling 'Recht zo die gaat! - varen op de kaart van Mercator'.
Nachtje slapen in een museumReizen

Nachtje slapen in een museum

Slapen in een museum: het kan vanaf 6 februari bij Museum Boijmans Van Beuningen in de Nederlandse stad Rotterdam.