Amsterdam: gratis en voor niksCitytrips

Amsterdam: gratis en voor niks

Een 'dagje Amsterdam' hoeft niet veel te kosten. De Nederlandse hoofdstad biedt zelfs genoeg gratis bezienswaardigheden om een hele week mee te vullen.


Op de fiets naar het RijksmuseumHotels

Op de fiets naar het Rijksmuseum

In Amsterdam is niet de auto koning, maar de fiets. Geen betere manier om de Nederlandse hoofdstad te verkennen vanuit het Bicycle Hotel.
Peddelen door de Amsterdamse grachtenDagje uit

Peddelen door de Amsterdamse grachten

De Hiswa, het grootste watersport-evenement in Nederland, wordt dit jaar op 2 maart ingeluid met een optocht van Stand Up Paddle Boards door de Amsterdamse grachten. Iedereen kan meedoen.
Spanje in AmsterdamCitytrips

Spanje in Amsterdam

Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon weliswaar minder vredig met de 80-jarige oorlog (1568-1648) tussen Spanje en de Republiek der Verenigde Nederlanden. Daarna is alles echter toch nog goed gekomen.


De metamorfose van het RijksmuseumReizen

De metamorfose van het Rijksmuseum

Het vernieuwde Amsterdamse Rijksmuseum is na een renovatie van 10 jaar opnieuw geopend. Het resultaat is er een om trots op te zijn.


Stormloop op hotels in AmsterdamReizen

Stormloop op hotels in Amsterdam

Na de bekendmaking van de troonswisseling in Nederland is er een stormloop ontstaan op hotelkamers in het centrum van Amsterdam.
Rembrandt krijgt zijn nachtwacht terugReizen

Rembrandt krijgt zijn nachtwacht terug

Het bekende beeld van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam wordt herenigd met de 22 figuren uit zijn bekendste werk "De Nachtwacht".Troje komt naar AmsterdamReizen

Troje komt naar Amsterdam

Een grote tentoonstelling in het Allard Pierson Museum in Amsterdam toont de vele gezichten van Troje en biedt de nieuwste perspectieven op de stad.


AmsterdamReizen

Amsterdam

Wat maakt Amsterdam zo aantrekkelijk? De grachtenpanden, ongetwijfeld. Het water, de bootjes, de grote verscheidenheid aan mensen ook, en dan de geschiedenis die met de toekomst onder de arm gracieus over de talloze bruggetjes dwaalt.