Nonbe Daigaku

06/05/09 om 12:00 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Knack Weekend

Bij vakman Yosuke Suetsugu.

Nonbe Daigaku

De 60-jarige Yosuke Suetsugu kreeg zijn opleiding in Japan. Zijn voorbeelden waren chef Honda, specialist in het versnijden van de giftige fuguvis, en chef Sasaki, die met forelgerechten hele menu's wist samen te stellen. Yosuke Suetsugu was van 1977 tot 2005 chef van Tagawa, het meest prestigieuze Japanse restaurant van Brussel. Tagawa werd aan een rijke Rus verkocht en Suetsugu wilde niet op pensioen. Daarom besloot hij zelf een restaurant te openen.

Een voormalig Marokkaans eethuis werd met bescheiden middelen heringericht tot het Japanse restaurant Nonbe Daigaku. In het middelste vertrek kwam een sushibar, waarachter Yosuke heeft plaatsgenomen. Nonbe Daigaku heeft voor de lunch een gereduceerde kaart. 's Avonds is het repertoire uitgebreid en geniet men van specialiteiten als: groentesalade met halfgekookt ei, gegrilde paling, krab met tofoe, grote gevulde rijstballen of hamburger van scampi. Voor niet-bevreesde liefhebbers is er sashimi van hoornkreeft. De levende kreeften worden op bestelling versneden. Naast de staart serveert men de nog bewegende kop!

Nonbe Daigaku: Adolphe Buyllaan 31, 1050 Brussel. 02 6492149. Zondag en maandag gesloten.

Technische fiche: knackresto.be

Lees meer over:

Onze partners