Wintersport

De skigebieden van Valle d’Aosta liggen op de zuidflanken van de hoogste Alpentoppen, de Monte Cervino (Matterhorn) en de Monte Rosa. De belangrijkste skistations, waarvan sommige op elkaar aangesloten, zijn Cervinia, Valtournenche, Courmayeur, Pila en Monterosa ski.

Breuil-Cervinia
Het skioord Breuil-Cervinia is voor de gepassioneerde skiliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Hier is het zicht op de Monte Cervino ronduit adembenemend. Er zijn honderden kilometers pistes en wie de Matterhorn in Zermatt wil zien, kan zelfs op skilatten tot in Zwitserland glijden. Er zijn weinig plaatsen in de Alpen waar je op tot op een hoogte van maar liefst 3489 meter kan skiën.

Breuil-Cervinia is ook een goede bestemming voor liefhebbers van langlauf en ijsschaatsen. Stramme spieren kun je ontspannen in het overdekte zwembad of in fittnesscentra. ’s Avonds vind je warmte en gezelligheid in restaurantjes met streekgerechten, knusse bars en levendige discotheken.

Valtournenche
Ook Valtournenche ligt in het massief van de Monte Cervino. Het skioord biedt een brede waaier aan pistes voor ieder skiniveau en is aangesloten op het skidomein van Breuil-Cervinia waardoor je elke skidag een ander gebied kan verkennen.

In Valtournenche zijn er tien kilometer langlaufpistes en de wintersportplaats is internationaal bekend voor zijn toerski. Je vindt er de beste gidsen van de Alpen. Dat is altijd zo geweest want vanuit dit bergdorp werden in de 19de eeuw de eerste pogingen ondernomen om de Monte Cervino te overwinnen. De traditie van bergbeklimmen en bergtoeren is altijd blijven bestaan.

Courmayeur
Courmayeur ligt op een ideale plaats aan de voet van de Mont Blanc. De 100 kilometer aan pistes liggen tussen de 1225 en 3470 meter. Het skigebied is minder geschikt voor beginnende skiÑ’rs, maar uitstekend voor de iets meer ervaren wintersporter. Het dorp zelf is autovrij en erg knus met uitstekende restaurants en genoeg bars en cafés voor een gezellige aprÑ?s-ski.

Pila
Ook het centrum van Pila is autovrij. Het skigebied is klein en ligt in een soort beschermde kom met uitzicht op de Mont Blanc en Matterhorn. Ondanks de kleine omvang biedt het gebied veel variatie in landschap en pistes voor skiÑ’rs van alle niveaus, alhoewel de meeste pistes bedoeld zijn voor ervaren skiÑ’rs. Er is één zwarte piste, maar de echte goede skiÑ’rs vinden buiten de pistes genoeg mogelijkheden.

Monterosa ski
Het Monterosa skigebied behoort tot de grootste ter wereld. Je kan er 180 kilometer onafgebroken skiÑ’n en komt tot een hoogte van 3000 meter. Verschillende authentieke Italiaanse dorpjes zoals Alagna, Champoluc en Antagnod maken er deel van uit.

Ondanks de prachtige vergezichten, moderne liften, goede Italiaanse restaurants en grote variatie aan pistes trekt Monterosa nog weinig buitenlandse wintersportgasten. In het weekend en tijdens schoolvakanties komen veel Italianen hier skiÑ’n, maar door de week is het er bijzonder rustig.

Meer informatie
Visit Aosta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content