De favoriete reisbestemming van Christof Spinelli

25/01/13 om 09:08 - Bijgewerkt op 12/11/14 om 17:25

Bron: Knack Weekend

"Italië steekt er met kop en schouders bovenuit."

De favoriete reisbestemming van Christof Spinelli

© Thinkstock

Blogger en levensgenieter Christof Spinelli deelt met ons zijn favoriete reisbestemming. "Italië steekt er met kop en schouders bovenuit."
In mijn ogen zijn er oneindig veel landen, dorpen en steden die je moet zien en waarvan je de lokale gastronomie moet proeven. Als levensgenieter is het bijgevolg moeilijk om er een favoriet uit te kiezen. Hoewel er misschien toch één land met kop en schouders boven uitsteekt. Dat land is Italië.

Italië biedt volgens mij voor ieders wat wils en dan heb ik het zelfs nog niet over de Italiaanse keuken. Ik verbaas mij er vaak over dat ondanks het feit dat er zoveel over Italië geschreven en gepraat wordt, de meeste mensen enkel Rome, Milaan, het Garda meer en Toscane kennen. Terwijl Italië zo veel meer is dan dat.

Na 29 jaar ontdek ik bij elk bezoek aan Italië nog nieuwe adresjes. Piemonte is het perfecte voorbeeld van een regio waar nog zo veel te ontdekken valt. Een reis door Piemonte zou naar mijn mening in drie stappen moeten gebeuren. Beginnende in de bergen, in de winter om te skiën en in de zomer om mooie wandelingen te maken door plaatsen als Sestriere. Om vervolgens Turijn, de hoofdstad van deze regio te bezoeken. In mijn ogen een must waar je niet om heen kan! Turijn staat immers al jaren onterecht in de schaduw van Milaan. Voor mij zou het eerder andersom moeten zijn vanwege de rijke geschiedenis van de stad. Zo was Turijn zelfs ooit de hoofdstad van Italië en de stad waar de Koninklijke familie woonde. Bezoek zeker de Mole Antonelliana, ooit een synagoge maar tegenwoordig het cinemamuseum waar je vanop het puntig dak een prachtig zicht hebt over de hele stad. Ook de fashionista's zullen zeker aan hun trekken komen in Turijn. De winkels bevinden zich in open galerijen afgewerkt met gewelven waardoor je zelf tijdens een regenbui onverstoord kan verder shoppen. Probeer ook zeker de overheerlijke Gianduiotti-pralines met een kopje Lavazza-koffie.

Persoonlijk hou ik altijd graag het beste voor het laatste, ik raad jullie dan ook aan om jullie trip door Piemonte af te sluiten in de streek rond Alba. Ik kan me geen betere manier vinden om deze reis te beëindigen. Te midden van de zonovergoten wijngaarden van één van de beste wijnstreken van Italië, genietend van een glaasje Barolo, Dolcetto of Barbera vergezeld van de overheerlijke streekgerechten zoals vitello tonnato, agnolotti, brasato al barolo of een pasta met de enige echte witte truffel. Als dat niet genieten is?

Probeer zeker Alba, Asti of Bra te bezoeken. Een bezoekje aan plaatselijke wijnhuizen in een oude Fiat 500 (of met de fiets voor de iets gemotiveerden onder ons) kan ook zeker niet ontbreken.Of is een bezoek aan Fererro meer iets voor jullie? (Dit is niet voor de gevoelige chocaholics) Ik zou kunnen blijven vertellen over deze prachtige streek (en de rest van Italië als je mij carte blanche geeft) maar ik voorspel dat de reis zelf eens zo plezierig zal zijn.

Adresjes die je zeker moet doen
- Osteria "da Gemma" goedkoop, enkel eigen verse producten en vooral overheerlijk!
Via Marconi 6 - 12050 Roddino (CN)
- Eataly, een supere lunchspot
Via Nizza, 230 - 10126 Torino
- Pastificio Defilippis pastas in alle geuren en kleuren
Via Lagrange, 39 - 10123 Torino
- Il Boscareto voor een verblijf met zicht over de mooiste wijngaarden
Strada Roddino, 21 - 12050 Serralunga d'Alba (CN)
- Caffarel, de beste Gianduiotti
Via Gianavello 41
10062 Luserna San Giovanni (TO) - Italy
- Cafeteria San Carlo voor een heerlijk kopje koffie
Piazza San Carlo, 156
10123 Turijn

Christof Spinelli deelt op zijn blog zijn passie voor lekker eten en reizen, kortom van het leven genieten. Vooral Italië is zijn specialiteit, dus ga zeker eens kijken voor meer tips.

Lees meer over:

Onze partners