Argolis

Argolis

Behalve bloeiende sinaasappelbomen, olijfbomen en druivenranken liggen in deze regio historische plaatsen als Mycene, Argos, Nafplio en Epidaurus.

Ilia

Ilia

De regio Ilia is enorm veelzijdig: bergen, een groot aantal vakantiedorpjes, zandstranden, helder blauw water, mijnbomen en niet te vergeten belangrijke archeologische sites zoals Olympia, Ilis en de tempel van Epicurios.

Laconia

Laconia

Laconia is een belangrijk toeristische gebied in de Peloponnesos omdat er zoveel historische bezienswaardigheden liggen. Zo is het middeleeuwse Mystra hier te vinden, de versterkte stad Monemvasia, de torenhuizen van Mani en de bekende antieke stad Sparta.

Korinthe

Korinthe

Korinthe is het administratieve, commerciële en culturele centrum van de Peloponnesos en een aangename stad om te verblijven. De wegen zijn breed, verspreid door de stad vind je overal parken en pleintjes en in de schilderachtige haven liggen vissersbootjes te dobberen.

De woeste kant van Griekenland

De woeste kant van Griekenland

Toegegeven, Griekenland is sinds de jaren zeventig de prooi van het massatoerisme. Toeristen hokken samen op archeologische pleisters en enkele eilanden. Maar er zijn nog ongerepte plekken. Mani, in de zuidelijke Peloponnesus, is er een van.

De Peloppenesos, een korte introductie

De Peloppenesos, een korte introductie

De stranden zijn er nog rustig, het landschap is er soms woest en soms lieflijk en sporen van de rijke geschiedenis zijn er nog overal: een eerste kennismaking met de Peloppenesos.

De gulle Peloponnesus

De gulle Peloponnesus

Arcadisch landschap met de beste ruïnes, decor van Hercules en zijn werken, landtongen met merkwaardige bouwwerken, Byzantijns erfgoed, excellente wijndomeinen, tavernes en terrassen in de mooiste stad: het schiereiland van de Peloponnesus is het antieke hart van Griekenland.

De Peloponnesos in beeld

De Peloponnesos in beeld

De Peloponnesos, een schiereiland ten zuiden van het Griekse vasteland, heeft alles voor een veelzijdige vakantie: archeologische sites zoals Olympia en Sparta, een woest bergachtig landschap, mooie stranden, kleine vissersdorpjes en veel zon.