De favoriete reisbestemming van Sofie Wielandts

23/01/13 om 08:38 - Bijgewerkt op 12/11/14 om 17:25

Bron: Knack Weekend

Sofie van de blog koffiekletsen.be deelt haar favoriete reisbestemming met ons mee.

De favoriete reisbestemming van Sofie Wielandts

© Thinkstock

New York is fantastisch en Stockholm hip. Eerlijk? Als je mij een reisje wilt schenken, zal ik niet kieskeurig zijn. Maar mijn favoriete reisbestemming is Hamburg. En het liefst met de auto: via Nederland, om daarna door te rijden naar Berlijn of Kopenhagen - als je een volle benzinetank hebt en minstens vier cd's met de greatest hits van Johnny Cash.

Hamburg kan je het best omschrijven als 'de gekuiste versie van Berlijn,' zonder saai te zijn. Qua architectuur heeft het veel weg van Kopenhagen (combinatie van ultramoderne gebouwen en imposante oude pakhuizen), maar dan met de onnavolgbare Duitse coolness.

Als ik aan Hamburg denk, zie ik de fantastische kaastaart bij Café Johanna, de geruite tafelkleedjes van Klippkroog waarop een heerlijk bord pasta op mij wacht, en de barista van Black Delight die een kunstige cappuccino maakt en enthousiast vertelt over koffiebonen wanneer ik een pakje koffie voor thuis wil kopen. Ook denk ik met enige afgunst aan Hamburgers die het moderne 'Hafencity' schouderophalend hun thuis kunnen noemen, aan de lange fietstochten door de stad en langs de haven, en aan het fake parkje met metalen palmbomen waar Duitse cameraploegen graag komen (een beetje zoals de voetgangerstunnel van Antwerpen die in haast elke Belgische videoclip te zien is).

Hamburg is (relatief) ontgonnen terrein voor toeristen. En je kan er alles: uitwaaien aan de Elbe, lekker eten, (vintage) shoppen en muurtjes met graffiti bewonderen. Dit is zo'n stad waar je spontaan een zijstraatje kan nemen en verrukt in de handen klapt bij de ontdekkingen die deze stad jou biedt. Hier is het goed.


De 23-jarige Sofie Wielandts omschrijft haar blog - koffiekletsen.be - als een blog over eten, drinken, bezoeken en kijken in binnen-en buitenland.

Onze partners