25 gratis dingen om te doen in BerlijnTop 10

25 gratis dingen om te doen in Berlijn

Een tour door het alternatieve Berlijn, een lunchconcert bijwonen van leden van de Berliner Philharmoniker, de koepel van de Reichstag beklimmen: allemaal activiteiten in Berlijn waar je niet voor hoeft te betalen.


Culinaire toer door BerlijnCitytrips

Culinaire toer door Berlijn

Italiaans, Chinees en Grieks eten vindt u overal, ook in Berlijn. Maar wanneer u in de Duitse hoofdstad bent, is het juist leuk om de echte Duitse keuken uit te proberen en dat is sinds deze zomer mogelijk met de German Food Tour.


Berlijners willen dat Tempelhof een park blijftCitytrips

Berlijners willen dat Tempelhof een park blijft

De iconische voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn, die gebouwd werd door de nazi's en aan het begin van de Koude Oorlog dienst deed als luchtbrug, blijft een open ruimte-annex-park en zal niet worden bebouwd.
Bijzonder hotel: muziekhotel in BerlijnHotels

Bijzonder hotel: muziekhotel in Berlijn

In Berlijn opende in 2011 het eerste muziekhotel ter wereld. Een Gibson gitaar, Casio keyboard behoren tot de roomservice en in de muziekstudio kunnen gasten hun eigen muziek opnemen.Bildergalerie van Frederik de GroteReizen

Bildergalerie van Frederik de Grote

De Bildergalerie van Frederik de Grote bij zijn paleis Sanssouci in Berlijn bestaat dit jaar 250 jaar en dat wordt op een hele speciale manier gevierd.


In beeld: Barbie droomhuis in BerlijnReizen

In beeld: Barbie droomhuis in Berlijn

In Berlijn is The Barbie Dreamhouse Experience geopend, een roze droomhuis waarin bezoekers de kleren van Barbie kunnen passen en kunnen rondwandelen in haar keuken en woonkamer.

Berlijn voor gevorderdenReisgidsen

Berlijn voor gevorderden

Het nieuwe boek Berlijn voor gevorderden is een gids voor mensen die de belangrijkste bezienswaardigheden al kennen en het andere Berlijn willen ontdekken.


Vliegveld Tempelhof wordt parkCitytrips

Vliegveld Tempelhof wordt park

Het legendarische vliegveld Tempelhof in Berlijn sloot in 2008 zijn deuren, maar herrijst nu als modern stadspark.


Berlijn met kinderenKinderen

Berlijn met kinderen

"Moeten we vandaag weer van alles gaan bezoeken?" vraagt de achtjarige halfweg onze vier dagen in Berlijn. Toch kan het, citytrippen met een acht- en zesjarige. En ja, proefkonijnen Sofie en Tom willen zelfs terug.


Op de fiets door BerlijnCitytrips

Op de fiets door Berlijn

Berlijn is de ideale stad om te fietsen. Twaalf gemarkeerde fietstochten voeren u langs de belangrijkste bezienswaardigheden.


20 jaar na de MuurReizen

20 jaar na de Muur

Op 9 november is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en dat viert Berlijn met een groot Fest der Freiheit.