Bezienswaardigheden

Heel wat toeristen komen niet verder dan een all inclusive resort aan een hagelwit strand met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Reis je naar dit Caribische eiland voor een strandvakantie dan kan je langs de oostkust terecht in plaatsen als Punta Cana en Punta Bavaro.

Wil je ook aan watersport doen, dan ga je beter naar het noorden met plaatsen als Puerto Plata, Sosua, Cabarete en Luperon. Rust vind je op het schiereiland Samana en in zuidelijke kustplaatsen als Bayahibe, Boca Chica, La Romana en Juan Dolio.

Wil je iets meer van het eiland zien dan kan je het beste bij de hoofdstad Santo Domingo beginnen. Dit is de oudste stad in de Nieuwe Wereld en bestaat uit een oud en nieuw gedeelte.

In het koloniale oude deel, de Zona Colonial, liggen interessante gebouwen zoals de oudste universiteit in de Nieuwe Wereld, de oudste kathedraal in het Spaanse rijk, een oud Spaans fort en het huis van Diego Columbus, de zoon van Christoffel. Het moderne deel is minder interessant, maar wel geschikt om uit te gaan. Rond de bruisende haven liggen talloze winkels, nachtclubs en casino’s.

Op slechts tien minuten rijden van Santo Domingo tref je een bijzonder natuurverschijnsel, het Parque Los Tres Ojos de Agua (Park van de drie ogen van water). In een indrukwekkend grottencomplex liggen vier turquoise meren op verschillende hoogtes omringd door stalactieten, stalagmieten en tropische vegetatie.

Weinig mensen weten waarschijnlijk dat ruim 20 procent van de Dominicaanse natuur beschermd wordt als nationaal park. Van de 19 nationale parken springen er een paar uit. Los Haïtises beschermt een stuk mangrovebos op het schiereiland Samana.

Het grootste nationale park is Jaragua waar een enorme hoeveelheid vogels leeft, waaronder de grootste populatie flamingo’s. In sommige delen van het park valt zo weinig neerslag dat het er woestijnachtig uitziet met droge stekelige planten en cactussen.

Het meest bezochte nationale park is Armando Bermudez National Park, een tropisch regenwoud met daarin de 3175 meter hoge Pico Duarte.Vanuit het charmante stadje Jarabacoa kan je meerdaagse wandelingen naar de top van deze berg maken. Een andere bezienswaardigheid zijn hier de watervallen Jimenoa en Baiguate.

Jarabacoa was altijd een populaire vakantiebestemming voor Dominicanen zelf, maar tegenwoordig trekt het ook veel avontuurlijke buitenlandse toeristen. Je kan hier klimmen, raften, canyoning, paardrijden en paragliding.

Iets ten zuiden van Jarabacoa ligt het stadje Constanza in een prachtig cirkelvormig dal. In dit zeer vruchtbare gebied worden aardbeien, frambozen, appels en prachtige bloemen gekweekt. Ook hier kan je mooie wandelingen maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content