Yukon

01/01/09 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Knack Weekend

In Yukon in het noordwesten van Canada liggen de hoogste bergen van Noord-Amerika, de langste gletsjers buiten de poolgebieden en zelfs een woestijn.

Yukon

In Yukon in het noordwesten van Canada liggen de hoogste bergen van Noord-Amerika, de langste gletsjers buiten de poolgebieden en zelfs een woestijn.

Wat moet je zien?
Natuur
Geschiedenis
Algemene informatie
Trivia
Tips en links

Stel je een plaats voor zonder door mensen veroorzaakte geluiden, natuur zover als je kijken kan en enkel dieren als buren: welkom in Yukon.

Tachtig procent van Yukon is wildernis en je vindt hier dan ook het grootste ecologische gebied ter wereld. Meer superlatieven zijn van toepassing op Yukon: de meeste grizzlyberen, de grootste kudde kariboes, het grootste ijsveld buiten de Pool (St. Elias icefield) en de hoogste bergen in Noord-Amerika waaronder Mount Logan met 5959 meter.

Op weinig plaatsen kan je terecht voor zoveel 'outdoor adventures' als hier: klimmen (voor doorgewinterde klimmers is de Mount Logan een must), raften, vissen, mountainbiken, kano?n, paardrijden, wandelen en in de winter ski?n, tocht op een hondenslee of sneeuwmobiel, langlaufen en daarna ontspannen in een warme natuurlijke bron.

Ondanks de afgelegen ligging heeft Yukon dankzij de oorspronkelijke Indiaanse bevolking en de Goudkoorst een boeiende geschiedenis en inwoners die behalve van de natuur ook van muziek, literatuur en andere culturele geneugten houden.

Het hele jaar worden er dan ook allerlei evenementen en festivals georganiseerd: Northern festivals are times of enthusiasm and release for Yukoners. Visit the Yukon during the Yukon Sourdough Rendezvous, Dawson Discovery Days, Klondike Outhouse Races, Yukon International Storytelling Festival, Yukon Quest Dog Sled Race, Frostbite Music Festival en Dawson City Music Festival. Als je de kans krijgt moet je zo'n evenement zeker bezoeken.

Foto: ©YG Photo, Emerald Lake

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners