OUD HUIS DEMAN – BISCUITERIE DE MEESTER

Brugse Achten

Voor gesuikerde herinneringen kun je terecht bij Oud Huis Deman-Biscuiterie De Meester. Men bakt er de vermaarde Brugse Achten, een soort krakeling met bruine suiker. Hij zou voor het eerst gemaakt zijn door een kok van Maria van Bourgondië. Bij Deman-De Meester worden ze sinds 1880 gebakken. Het maken van het deeg is een lastig werkje dat zelfs bij ervaren bakkers veel tijd vraagt. In de oude werkplaatsen bakt men ook Brugse kletskoppen en amandelkoekjes. Anne De Meester behoort tot de vierde generatie. Zij staat in de winkel en is trots op de Brugse beschuiten, een soort koekenbrood, bestrooid met suiker en opnieuw gebakken. Ze zijn lekker bij kaas of ganzenlever.

Oud Huis Deman-Biscuiterie De Meester: Vuldersstraat 42, 8000 Brugge. 050 33 86 88.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content