LE FOURNEAU

09/02/09 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:59

Bron: Knack Weekend

Allemaal rond het fornuis

LE FOURNEAU

Evan Triantopoulos, van Griekse afkomst, is autodidact in de keuken. Toch slaagt hij er al jaren in om de meest veeleisende lekkerbek naar zijn gastronomisch restaurant Grill aux Herbes d'Evan in Wemmel te leiden (02 460 52 39). Triantopoulos triomfeert opnieuw met Le Fourneau. Hier staat het fornuis als een altaar in de eetzaal. Achter de stoof staan de koks, ervoor lopen de obers. Het publiek zit als in een arena op barkrukken rond de culishow. Men bestelt geen gerechten maar gastronomische tapas die per eenheid of per gewicht worden aangerekend (5 à 10 euro), zoals gepocheerd ei met wilde paddenstoelen, aardappelpuree à la Robuchon (4 euro) of noot van jakobsschelpdier op drie verschillende manieren. Bij deze delicate hapjes kan men lekkere Griekse wijnen te degusteren.

Le Fourneau: Sint-Katelijneplein 8, 1000 Brussel. 02 513 10 02. Gesloten zondag en maandag. Reserveren is niet mogelijk.

Lees meer over:

Onze partners