Beginnerscursus skiën voor dertigplussers

26/01/10 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Bron: Knack Weekend

U bent nooit te oud om te leren skiën. Dat vinden verschillende wintersportbestemmingen in Tirol die cursussen voor beginnende dertigplussers aanbieden.

Beginnerscursus skiën voor dertigplussers

Geduldige skileraren, witte oefenweides en kwalitatief goed materiaal dragen eraan bij om op korte termijn het skiën onder de knie te krijgen. Er worden verschillende cursussen aangeboden, privé en collectief, waaronder in St. Anton am Arlberg, Pitztal en Mieminger Plateau.

Volgens de skileraren van skischool Hochzeiger in het Pitztal kunnen volwassenen binnen een week leren om een blauwe piste af te dalen. Een dagcursus van 3,5 uur kost in het skigebied Hochzeiger € 53 per persoon, 6 dagen voor € 184.

Een groot skigebied is voor beginnende skiërs niet nodig. Mieminger Plateau is met 6km blauwe en rode pistes een prima start. Het is niet alleen minder druk op de piste maar ook een stuk goedkoper dan mondaine, uitgebreide wintersportgebieden. U betaalt slechts € 19 per dag voor een skipas.

In St. Anton am Arlberg hameren de skileraren voortdurend op techniek. Ieder woensdag is er een wedstrijd waarin beginners kunnen tonen wat ze geleerd hebben.

Informatie

Vakantie Tirol

Lees meer over:

Onze partners