Amerikaans bedrijf biedt reizen naar de Maan aan

07/12/12 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Bron: Knack Weekend

Voormalige toplui van het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa hebben een firma opgericht die vluchten naar de Maan wil aanbieden aan particulieren.

Amerikaans bedrijf biedt reizen naar de Maan aan

© Reuters

Een retourticketje voor twee passagiers mét wandeling op de Maan zal 1,5 miljard dollar kosten, zo melden de initiatiefnemers.

"Golden Spike Company is de eerste onderneming die op regelmatige basis verkenningsmissies op het oppervlak van de Maan wil aanbieden en dit tegen het einde van het decennium", zo staat in een mededeling die de stichters hebben verspreid.

De onderneming wil bestaande raketlanceerders optimaliseren en hoopt haar systeem te verkopen aan staten, individuen of bedrijven. Het bedrijf stipt aan dat de voorgestelde prijzen van dezelfde orde zijn als de budgetten die landen reeds uitgeven aan onbemande wetenschappelijke missies.

De man achter Golden Spike is Alan Stern, voormalig vicedirecteur van de Nasa. De voorzitter van de raad van bestuur wordt Gerry Griffin, de vroegere baas van het Johnson Space Center. Politici als Newt Gingrich en Bill Richardson zullen het bedrijf adviseren.

De Verenigde Staten zijn tot dusver het enige land dat mensen op de Maan heeft gebracht. Op 11 december is het exact veertig jaar geleden dat de mens voor het laatst de Maan betrad. Dat gebeurde met de Apollo 17. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners