Airhostessen Turkish Airlines mogen opnieuw lippenstift dragen

10/05/13 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Bron: Knack Weekend

Airhostessen die werken voor de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, mogen opnieuw lippenstift dragen tijdens hun werk. De luchtvaartmaatschappij is teruggekomen op haar verbod voor hostesses om felle lippenstift te dragen.

Airhostessen Turkish Airlines mogen opnieuw lippenstift dragen

© thinkstock

De controversiële maatregel had heel wat opschudding veroorzaakt. In de Turkse pers zegt de algemeen directeur van Turkish Airlines, Temel Kotil, vrijdag dat de beslissing was genomen door "overijverige" lagere kaderleden.

"De personeelsleden mogen de kleuren dragen die ze willen. Deze regel werd niet goedgekeurd door de hiërarchie", zei hij volgens de kranten Hürriyet en Milliyet. Turkish Airlines rechtvaardigde het verbod begin mei en vond toen dat lippenstift en nagellak "schade toebrengen aan de visuele integriteit" van het cabinepersoneel. "Een simpele, verzorgde make-up in pastelkleuren is te verkiezen", liet het bedrijf toen weten in een persbericht.

Vele Turken gingen niet akkoord met het verbod. De liberale media verweten de directie het bedrijf te willen islamiseren onder invloed van het conservatief-islamitische regime. In de loop van de laatste maanden hebben ook andere interne maatregelen van Turkish Airlines, zoals het verbod op alcohol op binnenlandse vluchten, tot protesten geleid binnen seculiere kringen.

De Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdogan, een vrome moslim, en zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), ontstaan uit de islamitische beweging, worden vaak door seculiere kringen beschuldigd Turkije heimelijk te willen islamiseren. (Belga/KS)

Onze partners