Adrenalinekick in de sneeuw

Wie eens iets anders wil proberen in de sneeuw biedt Oostenrijk tal van uitdagende activiteiten. Van snowkiten en ijsklimmen tot en met de coolste boarderparken en uitzichtsplatformen.

Vliegen op ski’s

Van een schans op ski’s naar beneden vliegen en perfecte landen. Dat is pas echt spannend. Bij skischolen in Bad Mitterndorf, Ramsau en Ottenschlag kunt u leren hoe het is om op ski’s door de lucht te vliegen. Aanloop, afsprong, en telemarklanding staan op het programma. Het hoogtepunt van de week is uiteraard de sprong zelf.

Surfen op sneeuw

De laatste jaren heeft zich een hele nieuwe sport ontwikkeld: snowkiten. Laat jezelf op een snowboard of ski’s aan een kite door de wind over de pistes trekken. Voor wie deze sport ook eens uitproberen wil is bij de Snowkite School Austria in Thalgau bij de Mondsee aan het juiste adres.

Snowboarden

Een van de grootste snowparken van Europa ligt in Mayrhofen in Tirol. Een complete piste werd omgetoverd tot het Vans Penken Park, een gigantisch snowpark met vier aparte afdalingen en een halfpipe. Het Vans Penken Park wordt ieder jaar opnieuw door de community-site snow-parks.com tot een van de beste funparken in Europa verkozen.

Met hamer en pikhouweel

In het Tannheimertal in Tirol kunt u een ijstoren beklimmen. Vanaf 15 december kunnen beginners en professionals deze sport op de bevroren watertoren in Zöblen uitoefenen.

Een soortgelijk klimparcours ligt ook in Faschina in Vorarlberg. Het bedwingen van een 10 meter hoge ijstoren is een voorwaarde om samen met een gids de bevroren waterval te mogen trotseren.

Spannende uitzichten

De uitzichtsplatformen bovenop de bergtoppen bieden de meest spectaculaire panorama’s op de Alpen. Op de Stubaier gletsjer is een spectaculair zwevend plateau boven de afgrond gemaakt. Dit platform hangt op een hoogte van 3.200 meter en 6 meter boven de afgrond. Het biedt een 360 graden uitzicht op de Zillertaler en de Stubaier Alpen tot en met de Dolomieten en de Kalkalpen.

Freeride Experience

Skiën naast de piste. Dat kan met de Freeride Experience in Zell am See – Kaprun en in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Drie dagen lang gaat u met professionele skigidsen in kleine groepen van maximaal 7 personen op pad.

Vol gas

Wie van motorrijden houdt vindt de skidoo vast en zeker ook geweldig. In Kitzbühel kunt op deze motorsledes die zo’n 100 km per uur rijden een paar rondjes op het speciaal daarvoor aangelegde parcours maken.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content