Nieuwe Nature Trail in Queensland

12/12/12 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Bron: Knack Weekend

Vakantiegangers kunnen de populaire Australische Sunshine Coast voortaan op een nieuwe manier bereizen.

Nieuwe Nature Trail in Queensland

© Thinkstock

De pas geopende Nature Trail biedt een afwisselende reis waarbij sommige stukken enkel per kajak, te voet of onderwater afgelegd kunnen worden.

De route start in Noosa National Park in het noorden van Queensland, een park dat bekendstaat om zijn mooie zandstranden en regenwoud. De toeristen kunnen er kiezen tussen 5 wandelroutes, variërend in lengte van 1 tot 8 km. Vlakbij ligt Mount Coolum, een vulkaankrater die vrij gemakkelijk te beklimmen is.

De route gaat verder naar Ex-HMAS Brisbane Marine Park waar u kunt snorkelen en duiken, onder andere naar een gezonken oorlogsschip. Na het duiken kunt u in Buderim Forest Park een prachtige wandeling maken in een subtropisch regenwoud met enkele mooie watervallen.

Heel anders is de 25 km lange strandwandeling langs de zee. De liefhebbers kunnen hier de wandelschoenen inwisselen voor de fiets.

Dolfijnen en schildpadden

Daarna is het tijd voor een kajaktocht: in het Pumicestone Passage Marine Park kunt u de rijke planten- en dierenwereld ontdekken. De kans is groot dat u onderweg dolfijnen en schildpadden tegenkomt.

Het letterlijke hoogtepunt van de reis ligt in de Glasshouse Mountains waar 16 vulkaankegels oprijzen boven de ananasplantages. Behalve wandelen kunt u hier ook klimmen en abseilen.

De Nature Trail eindigt bij de Kondalillawaterval die van 90 m hoog midden in een eucalyptusregenwoud naar beneden stort. (MS)

Onze partners