Gezocht: herder in Sloveens Eco ResortReizen

Gezocht: herder in Sloveens Eco Resort

In Velika planina, een schitterend natuurgebied hoog in de Sloveense bergen, leeft de traditionele herderscultuur nog volop. En daar, in het Eco Resort Velika Planina, kan je aan de slag als herder.

Morobé lanceert eerste collectie handtassenAccessoires

Morobé lanceert eerste collectie handtassen

Het Belgische label Morobe?, bekend voor hun statement shoes, lanceert dit seizoen voor de eerste keer een eigen handtassenlijn. De ontwerpen zijn minimalistisch, maar met een duidelijke twist die de handtassen een erg herkenbaar aanzicht geeft.

West-Afrikaanse cacaolanden beloven houtkap te stoppenCulinair

West-Afrikaanse cacaolanden beloven houtkap te stoppen

Ivoorkust en Ghana, de belangrijkste cacaoproducerende landen in West-Afrika, hebben vergaande maatregelen aangekondigd om de massale ontbossing voor de cacaoproductie tegen te gaan. Ze gaan daarnaast ook inzetten op herstel van bossen.

Indiaas taxibedrijf zet alleen vrouwen in als chauffeurRadar

Indiaas taxibedrijf zet alleen vrouwen in als chauffeur

Jahhavi Kshsarter is een van de vijfenzestig chauffeurs die in dienst zijn van Viira Cabs, een exclusief vrouwelijk taxibedrijf in miljoenenstad Mumbai. Terwijl ze vakkundig auto's, vrachtwagens en bromfietsen ontwijkt die voorbijrazen op de Western Express Highway, vertelt ze haar verhaal.

Van pop-up naar vaste winkel: Studio Collect opent definitieve stekAccessoires

Van pop-up naar vaste winkel: Studio Collect opent definitieve stek

Eind november opent het Belgische juwelenlabel Studio Collect de deuren van haar eerste winkel in hartje Antwerpen. Je vindt de creaties van de vier Belgische designers binnenkort in een intieme boetiek op de Steenhouwersvest.

Winkelconcept Fortlaan93: 'Onze spullen worden niet geproduceerd, maar gecreëerd'Mode

Winkelconcept Fortlaan93: 'Onze spullen worden niet geproduceerd, maar gecreëerd'

De Belgische Laura Praet verenigt de talenten van haar internationale artistieke vriendenkring in kleine collecties vol unieke kunst- en gebruiksvoorwerpen die ze aanbiedt binnen haar online retailconcept 'Fortlaan93'. 'Producten wekken bijna nooit meer nieuwsgierigheid op'.

10 wandelingen voor adrenaline junkiesTop 10

10 wandelingen voor adrenaline junkies

Tien wandelingen met zoveel hindernissen en obstakels dat ze enkel geschikt zijn voor wandelaars met een hang naar gevaar en avontuur.

Zo kan je echt bont en imitatiebont van elkaar onderscheidenMode

Zo kan je echt bont en imitatiebont van elkaar onderscheiden

Steeds meer winkels en merken verkopen (soms nietsvermoedend) kledingstukken en accessoires met echt bont als nepbont. Dierenrechtenorganisatie PETA wil dat de consument zich hiervan bewust is en geeft enkele handige tips om faux fur te herkennen.

Deze plaatsen bezoek je in 2018 beter nietReizen

Deze plaatsen bezoek je in 2018 beter niet

In deze tijd van het jaar verschijnen er overal lijstjes van bestemmingen die je in 2018 moet bezoeken. Maar Fodor's stelde een overzicht samen van plaatsen waar je om uiteenlopende redenen juist beter wegblijft.

Is een vaginaboek nog nuttig anno 2017?Mode

Is een vaginaboek nog nuttig anno 2017?

In oktober bracht Goedele Liekens het vernieuwde vaginaboek uit bij uitgeverij Horizon, twaalf jaar nadat haar eerste vaginaboek verscheen. Was dat wel nodig? Hebben wij anno 2017 echt nog nood aan iemand die ons vertelt hoe het met onze geslachtsdelen gaat?

De PvdA wil Airbnb in Amsterdam verbiedenCitytrips

De PvdA wil Airbnb in Amsterdam verbieden

De PvdA in Amsterdam wil de verhuur van complete woningen verbieden. De partij wil daarmee de overlast door de massale verhuur via Airbnb bestrijden.

Afspreken in Gent voor kunst, antiek en vintageExpo

Afspreken in Gent voor kunst, antiek en vintage

'GentRevisited' is een spannende stadswandeling langs alle toonaangevende kunst-, antiek en vintagegaleries. Afspraak in Gent, van 23 tot 27 november!

Deze Gentse sommelière creëert unieke drankjes om katervrij te vierenCulinair

Deze Gentse sommelière creëert unieke drankjes om katervrij te vieren

Taike Verdonck (23) fermenteert, brouwt en blendt. Haar elegante, non-alcoholische drankjes schitteren in het glas van de gasten van Chambre Separée, het restaurant van chef Kobe Desramaults in Gent. De sommelière creëerde voor ons vier recepten om de feestdagen katervrij te vieren.

Het Lichtfestival in Gent duurt in 2018 een dagje langerCitytrips

Het Lichtfestival in Gent duurt in 2018 een dagje langer

Het Gentse stadsbestuur organiseert volgend jaar een extra dag van het Lichtfestival. De vierde editie van het populaire festival start op woensdag 31 januari en eindigt op 4 februari 2018.

Culturele hoofdstad Valletta krijgt hulp van BelgiëCitytrips

Culturele hoofdstad Valletta krijgt hulp van België

De Maltese hoofdstad Valletta is in 2018 samen met het Nederlandse Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. In Valletta levert België een flinke bijdrage aan het feestjaar, met onder meer operahuis De Munt en de Antwerpse gezelschappen Laika en Muziektheater Transparant.

'Waarom de patat voor altijd z'n plekje verdiend heeft op mijn bord'Culinair

'Waarom de patat voor altijd z'n plekje verdiend heeft op mijn bord'

Vrije Tribune - De aardappel was lange tijd hét basiscomponent van een Vlaamse maaltijd, maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Moeten we bang zijn dat de patatjes van ons bord verdwijnen? Niet volgens Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom. 'De aardappel heeft nu wel bewezen dat hij het recht heeft om uit zijn eigen banaliteit gehaald te worden.'

Acht redenen om naar Bangalore in India te reizenReizen

Acht redenen om naar Bangalore in India te reizen

Sinds kort vliegt Jet Airways dagelijks vanuit Amsterdam naar Bangalore in India. Deze moderne hoofdstad van de Zuid-Indiase deelstaat Karnataka is de nieuwe hotspot van India en wordt ook 'tuinstad' en het Silicon Valley genoemd.

Eeuwenoud boekbeslag teruggevondenAntiek

Eeuwenoud boekbeslag teruggevonden

Hier enkele grotere foto's van deze 2 bodemvondsten Het langwerpige stukje met enkelvoudig scharnier is ongeveer 5.5 cm lang Het stukje met het gat is ongeveer 6 cm lang Weet u waarvoor deze 2 stukjes gediend hebben en de ouderdom en eventuele waarde , is het brons ? tin ?

Waardevolle of waardeloze Zadkine?Antiek

Waardevolle of waardeloze Zadkine?

Weet u iets meer over deze ets van Ossip Zadkine waaronder de letters EA staan?

'Wanneer een merk vandaag doet wat Esprit vijfentwintig jaar geleden al deed krijgt het een krantenkop'Mode

'Wanneer een merk vandaag doet wat Esprit vijfentwintig jaar geleden al deed krijgt het een krantenkop'

Opening Ceremony-designers Carol Lim en Humberto Leon overgieten Esprit voor de derde (en laatste) keer met hun creatieve visie. Carol Lim spreekt exclusief met Weekend.be over de drijfveren achter deze samenwerking. 'Het is een leuke evenwichtsoefening om nieuwe klanten introduceren aan een merk dat al tientallen jaren aanwezig is.'

Sierglazen uit MuranoAntiek

Sierglazen uit Murano

Wat zijn dit voor glazen? Murano?

Sierschaal in art nouveauAntiek

Sierschaal in art nouveau

Waar komt deze schaal vandaan? Belgisch? Is blijkbaar zilver, er staat sterling op.

De 50 must sees in iedere staat van de VSReizen

De 50 must sees in iedere staat van de VS

Van Alaska tot Florida en van Maine tot Texas: de belangrijkste bezienswaardigheid in iedere staat van de Verenigde Staten.

Backpackers in Australië vaak zwaar onderbetaaldReizen

Backpackers in Australië vaak zwaar onderbetaald

Ongeveer een op de drie backpackers en internationale studenten in Australië krijgt nagenoeg de helft van het minimumloon dat ze zouden mogen verwachten.

Michelingids 2018: kwaliteit wordt beloond, hoe jong de zaak ook isCulinair

Michelingids 2018: kwaliteit wordt beloond, hoe jong de zaak ook is

D-day voor de Belgische gastronomie vandaag, want tijdens de Horeca Expo werd de nieuwe Michelingids gepresenteerd. Daarbij werden heel wat nieuwe zaken in de bloemetjes gezet. Ook opvallend is de opkomst van zaken die zich specialiseren in één gastronomisch metier.

Stijn de Vreese is 'Viskok van het jaar 2018'Culinair

Stijn de Vreese is 'Viskok van het jaar 2018'

Samen met de Vlaamse visserijsector ging VLAM ook dit jaar weer op zoek naar de chef die het beste aan de slag kan met de vis van het jaar.

België en VS grote winnaars op Brussels Beer ChallengeCulinair

België en VS grote winnaars op Brussels Beer Challenge

De Belgische bieren hebben 62 medailles en bekroningen binnengehaald op de Brussels Beer Challenge 2017. De VS bevestigden hun opmars in bierland met 45 stuks en Nederland vervolledigde het podium (28). Dat kondigden de organisatoren maandag aan in de marge van Horeca Expo in Gent.

Duurzaam verfproces voor denim ontdekt in TexasMode

Duurzaam verfproces voor denim ontdekt in Texas

Een nieuw verfproces voor denim kan het gebruik van water en energie met meer dan 90 procent terugdringen ten opzichte van het traditionele indigo-verfproces. Wrangler en Lee investeerden alvast in de techniek.

Belg Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin naar 'wereldkampioenschap koken' Bocuse d'OrCulinair

Belg Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin naar 'wereldkampioenschap koken' Bocuse d'Or

Lode De Roover van het restaurant 'Fleur de Lin' in Zele heeft de Belgische finale van de Bocuse D'Or gewonnen en hij zal ons land vertegenwoordigen op de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd in Turijn. Dat werd zondagavond bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent. 'Het is een enorme eer, maar het hele verhaal begint nu nog maar pas', reageert De Roover.

Lou Doillon als muze van & Other Stories: 'Mode is de ultieme universele taal'Mode

Lou Doillon als muze van & Other Stories: 'Mode is de ultieme universele taal'

Het feestelijke winterseizoen wordt bij & Other Stories ingeluid met een collectie die op het lijf geschreven is van de Franse artieste Dou Doillon. Haar mysterieuze Franse look inspireerde het designteam van Parijs voor een collectie die Seventies rock-'n-roll ademt.

Turks gouverneur verbiedt holebi-evenementenWereld

Turks gouverneur verbiedt holebi-evenementen

De gouverneur van de Turkse hoofdstad Ankara heeft alle culturele evenementen van de holebi-gemeenschap 'tot nader order' verboden.

Dit zijn de mooiste fjorden in de wereldTop 10

Dit zijn de mooiste fjorden in de wereld

Een fjord is een smalle zeearm die diep het land insnijdt met aan weerszijden vaak steil omhoog lopende rotswanden. De meeste fjorden liggen in Noorwegen, maar ook in andere landen zijn ze te vinden. Dit zijn de mooiste fjorden.

In deze dorpjes leven de inwoners op het waterReizen

In deze dorpjes leven de inwoners op het water

De meeste beschavingen zijn ontstaan in de buurt van water, maar sommige volkeren gingen op in plaats van langs het water wonen. En daar leven ze tot op de dag van vandaag. Drijvende dorpen in de hele wereld in beeld.

Reis om de wereld in 116 dagenReizen

Reis om de wereld in 116 dagen

Je doet er iets langer over dan Phileas Fogg en Passepartout in Jules Verne's 'De reis om de wereld in tachtig dagen', maar je ziet dan ook veel meer dan deze twee heren.

Video: olifanten wandelen door de lobby van een hotel in ZambiaHotels

Video: olifanten wandelen door de lobby van een hotel in Zambia

De Mfuwe Lodge in Zambia werd gebouwd naast een mangoboom waar olifanten al jaren het fruit van gingen eten. Zelfs de komst van het hotel houdt de olifanten niet tegen: wanneer de mango's rijp zijn lopen de olifanten gewoon dwars door de lobby van het hotel.4 reacties

25 heerlijke plaatsen voor een vakantie te paardActieve reizen

25 heerlijke plaatsen voor een vakantie te paard

Van de Alentejo in Portugal tot Grand Teton in Wyoming en van de Loire vallei in Frankrijk tot Kirgizië: 25 plaatsen die je uitstekend te paard kan verkennen.

Colruyt controleert voortaan zelf slachthuizenCulinair

Colruyt controleert voortaan zelf slachthuizen

Colruyt is dusdanig geshockeerd door de recente schandalen in slachthuizen en scharreleierenbedrijf dat ze zelf het heft in handen heeft genomen en voortaan slachtbedrijven gaat controleren.

Ontdek Havana op de fietsCitytrips

Ontdek Havana op de fiets

Havana is één van die steden die je prima op de fiets kan bekijken. En daarvoor kan je aankloppen bij Baja Bikes.

Een speeltuin met zware machinesActieve reizen

Een speeltuin met zware machines

Altijd al een bulldozer, graafmachine of schranklader willen besturen? Dan kan je nu terecht in Invercargill in Nieuw-Zeeland, één van de zuidelijkst gelegen steden ter wereld.

Rode Londense bussen gaan op koffiedik rijdenCitytrips

Rode Londense bussen gaan op koffiedik rijden

Een aantal van de bekende rode Londense bussen zullen voortaan rijden op biobrandstof die deels is gemaakt van koffiedik.

Start-ups van vrouwen vinden moeilijker investeerdersFinance

Start-ups van vrouwen vinden moeilijker investeerders

Start-ups geleid door vrouwen hebben het veel moeilijker om investeerders te vinden. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie van duizenden startende bedrijven.

Stijlinspiratie in beeld: al blauw wat de klok slaatMode

Stijlinspiratie in beeld: al blauw wat de klok slaat

Diepblauw licht ze op tegen de sterrenhemel, nu eens parelmoer, dan weer gentiaan, kobalt of ultramarijn, maar altijd zelfverzekerd in de nacht. Laat je inspireren door deze mysterieuze nachtvlinder.

'Wij begrijpen het niet, alle verhalen over losgeslagen, oversekste jongeren'Mode

'Wij begrijpen het niet, alle verhalen over losgeslagen, oversekste jongeren'

Vrije Tribune - Jong & Van Zin publiceert vandaag een onderzoek naar de attitudes, de subjectieve normen en de gedragingen van Vlaamse jongeren tussen 16 en 18 jaar over het aangaan van relaties, kussen en seks: 'We moeten durven om het ongemakkelijke bespreken'

Trots op Belgisch talent: waarom Belgische modeprijzen belangrijk zijn voor de sectorMode

Trots op Belgisch talent: waarom Belgische modeprijzen belangrijk zijn voor de sector

De Belg staat internationaal bekend om zijn bescheidenheid. Een mooie eigenschap, maar soms mogen we ook eens ons trotse kloppende hart tonen voor het talent uit eigen land. Met de gloednieuwe Belgian Fashion Awards willen Flanders DC, Le Vif & Knack Weekend en MAD samen de Belgische modesector in de bloemetjes zetten.

De 30 mooiste watervallen ter wereldTop 10

De 30 mooiste watervallen ter wereld

Een virtuele rondleiding langs de dertig mooiste bekende en minder bekende watervallen ter wereld.

Dit zijn de lekkerste kookboeken van 2017Culinair

Dit zijn de lekkerste kookboeken van 2017

De strijd is gestreden: de beste kookboeken van het jaar zijn bekend gemaakt. Al op zoek naar een kerstcadeautje of ben je zo'n persoon die recepten al bijna proeft door een boek te doorbladeren? Dan wil je misschien wel deze boeken eens van naderbij bekijken...

In het spoor van onze kunstschilders aan zeeReizen

In het spoor van onze kunstschilders aan zee

In het kielzog van de Franse impressionisten trokken veel Belgische kunstschilders naar Knokke, Het Zoute, Duinbergen en Heist om er de duinen, de vissers en de molens op doek te vereeuwigen. We ondernemen een tocht langs de meest schilderachtige plekken van weleer, van ezel naar ezel.

Deze plaatsen moet je zien in JordaniëReizen

Deze plaatsen moet je zien in Jordanië

Bijbelse verhalen speelden zich er af, kruisvaarders beten er in het zand, Lawrence of Arabia trok er ten strijde. Maar bovenal is Jordanië een wondermooi en gastvrij land.

Skigebieden met een schitterend uitzichtWintersport

Skigebieden met een schitterend uitzicht

Het wintersportseizoen schiet zachtjesaan uit de startblokken. In deze gebieden kan je niet alleen fijn skiën, maar onderweg ook nog eens genieten van een fenomenaal uitzicht.

De Osakalamp van Wabbes even in GentDesign

De Osakalamp van Wabbes even in Gent

Interieurontwerper Frederic Hooft exposeert in zijn showroom de nieuwste lampen van Jules Wabbes, waaronder de majestueuze Osakalamp die hij in '70 voor de wereldtentoonstelling ontwierp.

Dit fairtrade handwerkatelier in India kan jouw hulp gebruikenMode

Dit fairtrade handwerkatelier in India kan jouw hulp gebruiken

Het Belgische initiatief Solid ontwikkelt en begeleidt duurzame handwerkateliers, waar kansarmen op een eerlijke manier tewerkgesteld worden. Na een zelfbedruipend atelier in Peru startten ze ook in India met een project. Solid heeft een crowdfunding lopen om ook dit atelier naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek Spitsbergen op drie unieke manierenActieve reizen

Ontdek Spitsbergen op drie unieke manieren

Spitsbergen behoort tot de laatste echte wildernissen ter wereld. Drie duurzame, actieve en avontuurlijke reizen naar de eilandengroep in de Noordelijke Ijszee.

Grafisch designer Victor Robyn (31): 'Ik moet mijn creatieve ego soms bedwingen'Radar

Grafisch designer Victor Robyn (31): 'Ik moet mijn creatieve ego soms bedwingen'

Victor Robyn is een Antwerps grafisch designer en medeoprichter en creatief directeur van het elektronische platenlabel Ekster. Winnaar van een Red Bull Elektropedia Award in 2016 en deze maand te gast op Us By Night, een festival rond design en creativiteit in Antwerpen.

Bistrot L'Îlot ***: aanlokkelijke nieuwkomer in AntwerpenRestaurant

Bistrot L'Îlot ***: aanlokkelijke nieuwkomer in Antwerpen

Onze recensente bracht Bistrot L'Îlot in Antwerpen een bezoekje op de openingsdag. De soms lange wachttijden wordt hen om die reden snel vergeven, zeker gezien de gratie van de gastvrouw en de naturel van de chef.

Kenzo graaft in eigen verleden: 'Flashback naar de eighties'Mode

Kenzo graaft in eigen verleden: 'Flashback naar de eighties'

Twee Californische New Yorkers met Aziatische roots runnen sinds 2011 het Franse modehuis van een Japanner. Carol Lim en Humberto Leon dropten net Memento in de winkels, hun eerste capsulecollectie voor Kenzo. Het is hun door de eighties geïnspireerde hommage aan het erfgoed van founding father Kenzo Takada.

Bekende Vlamingen in de bres voor de Haspengouwse appelen en perenCulinair

Bekende Vlamingen in de bres voor de Haspengouwse appelen en peren

Drie jaar al boycotten de Russen ons fruit. Bij veel Limburgse fruittelers staat het water aan de lippen. Maar wij kunnen hen helpen, op succulente en gezonde wijze zowaar. In het kookboek Appelen en peren, koken met Haspengouws goud delen bekende Vlamingen hun sappigste fruitrecepten.

Gaan kledingboxen op maat uw stijlproblemen écht de wereld uit helpen?Stijl

Gaan kledingboxen op maat uw stijlproblemen écht de wereld uit helpen?

Webwinkels die met behulp van een stylist een kledingpakket op maat samenstellen: het lijkt een godsgeschenk voor wie gruwelt van een zaterdag winkelen. Maar wat mogen we eigenlijk verwachten van stijladvies dat en masse op het internet wordt aangeboden?

Entre Nous, vijf dagen lang Belgisch shoppenMode

Entre Nous, vijf dagen lang Belgisch shoppen

Van woensdag 15 november tot en met zondag 19 november zal PAKT te Antwerpen de deuren openen voor een unieke shopping ervaring. Zeven Belgische ontwerpers slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar.

Expo: exclusieve surffoto's tentoongesteld bij HavenRadar

Expo: exclusieve surffoto's tentoongesteld bij Haven

Surffanaten, opgelet. Op donderdag 16 november wordt het boek De Biarritz Yearbook gelanceerd en start ook de bijhorende expo bij Haven in Antwerpen. De tentoonstelling bestaat uit foto's van het volgende jaarboek en surfboards gemaakt door Surfin Estate.

Vierduizend jaar oude tempel in Peru in de as gelegdArcheologie

Vierduizend jaar oude tempel in Peru in de as gelegd

Een brand heeft zondag een meer dan vierduizend jaar oude tempel in Peru verwoest. Een muurschildering en keramische vazen van de archeologische vindplaats van Ventarron, zo'n 660 kilometer ten noordwesten van Lima, gingen verloren.

Tussen creativiteit en criminaliteit: deSingel host spannende kunst- en designconferentieMode

Tussen creativiteit en criminaliteit: deSingel host spannende kunst- en designconferentie

Zak op 14 en 15 november af naar deSingel voor Integrated. Tijdens deze tweejaarlijkse conferentie voor kunst en design, georganiseerd door Sint Lucas Antwerpen, komen opvallende en grote namen uit de design- en kunstwereld samen. Onder meer Nadya Tolokonnikova en Oliviero Toscani tekenen present.

Veiling van Belgische kunst breekt verschillende recordsDesign

Veiling van Belgische kunst breekt verschillende records

Gisteren veilde Cornette de Saint Cyr in Brussel een collectie naoorlogse Belgische kunst onder het vaandel 'Jeune Peinture Belge' van 1945 tot nu. Er werden verschillende records gebroken. De belangstelling voor naoorlogs abstract blijft duidelijk groot.

Gault&Millau 2018: dit zijn de adressen waar een tafel reserveren de moeite loontCulinair

Gault&Millau 2018: dit zijn de adressen waar een tafel reserveren de moeite loont

Gault&Millau heeft de nieuwe editie van zijn restaurantgids voorgesteld. Een bijzondere editie, want het is de vijftiende verjaardag van Gault&Millau Belux. Wij geven u hier alvast een voorproefje van de opmerkelijkste adressen die erin voorkomen.

Evenaart de Jacques Grange-veiling die van YSL?Design

Evenaart de Jacques Grange-veiling die van YSL?

Dit zal wel wat overdreven zijn, maar bij Sotheby's Parijs verwachten ze wel een zeker YSL-effect voor de veiling van de collectie van de wereldvermaarde interieurdesigner Jacques Grange op 21 en 22 november.

IJsbeerzetels van cultdesigner Jean Royère onder de hamerDesign

IJsbeerzetels van cultdesigner Jean Royère onder de hamer

De kans dat u zich ooit kunt neervlijen in een zetel van Jean Royère is klein, omdat zijn meubels niet alleen ontzettend kostbaar zijn, maar quasi onvindbaar. Toch wordt deze kans eind deze maand iets groter. Christie's veilt immers op twintig november in Parijs liefst dertig loten van Royère.

Dessertserviesje in antieke stijlAntiek

Dessertserviesje in antieke stijl

Ik heb een dienblaadje met 5 kopjes, elk met een dekseltje. Waarschijnlijk zijn het er ooit 6 geweest. Het aardewerk is in uitzonderlijk goede staat en alle stukken glanzen mooi alsof ze (bijna) nooit gebruikt zijn: er is geen verkleuring, geen craquelé of barstjes in het glazuur, nergens stukjes of schilfertjes eraf.Het is handwerk, handgeschilderd en de kopjes verschillen allemaal.Er is geen stempel, op de onderkant zijn alle stukken wel getekend met een streepje en een puntje.Ik vraag me af hoe oud ze zijn en waarvoor deze gebruikt werden.Ik laat mijn fantasie even gaan naar de tijd en setting van Downton Abbey (hoewel men daar fijn porselein zal gebruikt hebben en dit aardewerk is):- misschien waren het kopjes voor een warme drank die op het dienblaadje (door bedienden) van de keuken naar de eetkamer gebracht werden. Het dekseltje zorgde ervoor dat de consommé, bouillon, chocolademelk,... niet teveel afkoelde in de koude gangen van die oude grote herenhuizen(vermoedelijk geen koffie of thee want daarvoor gebruikte men waarschijnlijk een koffie- of theepot).- misschien waren het kopjes voor een gekoelde drank of gekoeld gerecht zoals roomijs, sorbet, fruitsla, rijstpap, pudding, slagroom,... Het dekseltje zorgde ervoor dat er geen insecten in de drank of het gerecht terecht kwamen.

In beeld: 25 schitterende bibliothekenReizen

In beeld: 25 schitterende bibliotheken

Al bieden e-readers, e-books en tablets nog zoveel voordelen, dit zullen papieren boeken altijd op ze voor blijven houden: prachtige bibliotheken om in rond te snuffelen en om rustig in te lezen. 25 mooie bibliotheken in willekeurige volgorde in beeld.