Weekend Blog Awards: finalisten Food

© Thinkstock

Elke dag zetten we een categorie van de Knack Weekend Blog Awards in de kijker. Vandaag zijn de finalisten van Food aan de beurt.

Vane Valentine Vanessa, de dame achter deze foodblog, komt oorspronkelijk uit Panama en startte in 2010 een blog met schrijfsels over haar dagelijkse leven. Haar eerste veggie-recept oogstte echter zo veel succes dat ze zich uitsluitend ging toespitsen op het foodbloggen. Wij blij, want op Vane Valentine ontdek je nu verschillende keren per week originele recepten, begeleid door mooie foto’s. Op Vane Valentine kan je ook kiezen uit verschillende “gezonde” opties zoals vegetarische en suikervrije gerechten.

Food before brains Anke van Food Before Brains weet haar lezers te onderhouden met meer dan smakelijke recepten. Met een vlotte pen schrijft ze steeds een heel verhaal of een ervaring bij ieder gerecht, waardoor je je zo aan haar keukentafel voelt zitten. Wij vinden zo’n persoonlijke toets voor een foodblog de spreekwoordelijke kers op de taart.

Filet-pur Filet-pur is een foodblog met zulke appetijtelijke foto’s dat je jezelf zal moeten inhouden om je scherm niet af te likken. Blogger Thomas is dan ook fotograaf en weet als geen ander hoe je een “gerechje” sexy kan laten lijken in megapixel, maar daarnaast schudt hij ook nog eens verrassende recepten uit zijn mouw; twee ingrediënten die mooi samengaan, dunkt ons.

Avocado van de duivel Los van de originele naam vinden wij deze blog finalewaardig omdat Caroline duidelijk heel begeesterd is door koken (ze blogt bijvoorbeeld ook voor vtmkoken en volgde een opleiding tot hulpkok) en is bijzonder toegewijd. Op regelmatige basis zet ze verzorgde blogposts online met leuke recepten, fijne food stories en duidelijke foto’s.

Princess Misia Het allerleukste aan Marta’s blog? Haar gerechten zien er altijd zodanig smakelijk uit dat je denkt “dit kan ik nooit”, maar haar recepten zijn duidelijk en haar werkwijze is helder beschreven. Ze slaagt er steeds wonderwel in om verrassende combinaties te vinden met simpele ingrediënten en doet haar lezers versteld staan van wat er allemaal mogelijk is. Combineer dat met goede fotografie en je hebt een finalist!

Alle dagen honger Alle dagen honger is een ontzettend gevarieerde blog met recepten, foodstories en de verhalen achter ingrediënten, voor u opgeklopt door een taalvaardige roede en voorgeschoteld op een porseleinblanke, duidelijke achtergrond met helder beeldmateriaal. Onze foodwinnaars van vorig jaar.

Baked Louie’s De 16-jarige Louie onderhoudt al bijna drie jaar een keurige foodblog waar hij zijn grootste passie met zijn virtuele fans kan delen: bakken. Louie maakt werkelijk alles wat in een oven past en dat met een jeugdig enthousiasme. Wie echter niet weet dat Louie zo jong is zal er niets van merken: zijn blogposts kunnen zeker ijveren met die van oudere foodbloggers.

Thursday Dinners Louise en Hannes ontvangen iedere donderdagavond -soms onbekende- gasten waarvoor ze hun kookpotten bovenhalen. Het verslag (en de gerechten) van die avond geven ze een plek op hun webstek Thursday Dinners. Deze blog verzamelt niet gewoon wat recepten; deze blog verzamelt een liefde voor eten en een liefde voor samen eten, en daar herkent iedereen van ons zich wel in.

Coolinary Coolinary is een foodblog waar je buikkrampen van krijgt – niet enkel door het lekkere eten dat er gepresenteerd wordt uit te proberen maar ook van het lachen. “Sid Frisjes” heeft een heel eigen (en heel amusante) schrijfstijl waardoor je blijft doorlezen. Van restaurantreviews naar kookgadgets; Coolinary is een geval apart.

Madam Confituur Wie had gedacht dat je zoveel met “prakjes” kon doen! Madam Confituur slaagt erin ons te doen watertanden van dingen als olijvenconfituur, mojitomarmelade of gelei van druiven en cava, en zoiets lukt enkel met sterke recepten en overtuigende foto’s. Een ware finalist voor de blogawards!

Vergeet niet te stemmen op uw favorieten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content