Weekend Blog Awards: finalisten Fashion

Elke dag zetten we een categorie van de Knack Weekend Blog Awards in de kijker. Vandaag zijn de finalisten van Fashion aan de beurt.

Absolutely Mrs. K. De stijl van Kim Deboes, beter bekend als Mrs. K., is ongeëvenaard en iedere outfit is een waar kunstwerk. Ze mixt en matcht als geen ander de wildste kleuren en prints en is niet bang van een experiment: zowel in haar kleerkast als in haar interieur. Deze kunstzinnige duizendpoot is creatief met hoofdletter C en heeft een aantal designerstuks in haar garderobe waar wij spontaan van beginnen watertanden. Zelfs al is fashion niet je ding word je spontaan gelukkig van Kims kleurrijke stijl, avonturen in New York, de natuur in haar tuin of haar bulldog Victor Antoine. Kims devise? “It’s all about an absolutely stylish way of life”.

The Merrymakers Het vrolijke duo achter The Merrymakers gooide een tijdje geleden hun blog lay-out helemaal overboord en startte bijna letterlijk met een schone lei. Het resultaat mag er wezen: blogposts komen veel beter tot hun recht in dit strakke design waar hun kwalitatieve foto’s echte eyecatchers worden. Verwacht bij The Merrymakers geen ‘gewone’ outfitposts maar hele concepten tegen een unieke achtergrond. Naast visueel aantrekkelijk bieden Nathalie en Ruth bijzonder waardevolle content waar je echt wat van opsteekt, aangezien ze alle twee werkzaam zijn in de modesector.

Ella & Louise Patricia en Marijs slagen erin om op hun blog Ella & Louise alles neer te pennen waarvan we nog niet wisten dat we er fan van waren. Ze gruwelen van de term hipster maar slagen er tegelijkertijd in om iedere trend of beweging als eerste in de schijnwerpers te zetten. Hun blog is dan ook doorspekt met unieke content, liefde voor Belgische designers en een zweem travel- en deco-inspiratie. Zowel Marijs als Patricia werken in de mode-industrie (Patricia heeft zelfs haar eigen webshop) dus reken maar dat ze weten waarover ze het hebben. Onze ‘fashion’ winnaars van vorig jaar!

Fashionata De Antwerpse Sofie Valkiers kreeg het modeblogvirus al vroeg te pakken en heeft ondertussen een webstek uitgebouwd die veel tienermeisjes blindelings kunnen intikken. Zelf omschrijft Sofie haar blog als haar happy place, een plek vol dingen waar ze blij van wordt: haar favoriete shops, haar lievelingsmerken, vrolijke nagellakkleurtjes, vakanties met haar vriendje of haar snoezige kat Bobke. Daarnaast blijft Sofie nog steeds het meisje dat outfitblogging in België op de kaart heeft gezet. Ze is iedere week te zien in het VijfTV-programma Shoot!

Polienne Paulien is een Antwerpse studente die bijklust als model – wat haar buitenaardse fotogeniekheid verklaart. Toch speelt ze haar modellenbestaan niet uit om haar blog te promoten. Kleding ziet er op haar figuur inderdaad beter uit, maar de afstandelijke en bloedserieuze air die modellen vaak met zich mee durven sleuren vind je op haar blog niet terug. Polienne is een frisse modeblog met de nodige zelfrelativering, leuke outfits en een unieke kijk in het leven van een jong, modieus meisje dat toevallig ook model is.

The Fashion Folio Alsof Afrodite (ze heeft inderdaad Griekse roots) haar eigen naam nog niet bijzonder genoeg vond besloot ze drie jaar geleden te bloggen onder The Fashion Folio. Met succes. Afrodite beheerst perfect de elementen die een succesvolle blog nodig heeft: haar outfits zijn trendy maar wijken toch een tikkeltje af van het gewone, haar vlotte pen doet grinniken en haar lay-out is aangenaam voor het oog. Bovendien is TheFashionFolio bijzonder actief (en populair) op allerhande social media kanalen en bijgevolg goed op weg om een heuse personality te worden.

Eyeful Wij hebben geen bril nodig om een goed concept te herkennen, maar Jeroen en Carolien wel. Deze twee optiekstudenten wijden nu al iets meer dan een jaar een volledige webstek aan hun passie: brilmonturen, en ze gaan daar behoorlijk breed in. Van unieke designs tot streetstyling, van nieuwigheden van grote merken tot trendspotting in optiekland; wie een (zonne)bril zoekt of wie gewoon graag een originele en waardevolle toevoeging aan ons bloglandschap wil ontdekken neemt best eens een kijkje op Eyeful.

Ghent Streetstyle Dat in onze grote Vlaamse steden creatief en schoon volk de straten opleukt hoeven we u niet meer te vertellen, maar Bram en Karen leggen ze graag voor u vast. U ontdekt op deze blog goedgeklede stedelingen uit Gent, Antwerpen en Brussel die u inspireren of die u misschien zelfs kent. De Ghent Streetstylelenzen klikken niet noodzakelijk bij de hipste trends of de meest opvallende ensembles maar zoomen werkelijk in op mensen met een eigen, unieke stijl en een verhaal, die Bram en Karen zo goed mogelijk proberen vatten in mooie foto’s, een strakke layout en een heldere schrijfstijl.

Collected Collected is de bescheiden digitale hartendief van Els die vooral visueel bijzonder sterk is. Met enkele zorgvuldig gekozen en geplaatste beelden loodst Els ons door de (mode)wereld die zij mooi en inspirerend vindt en ze slaagt er netjes in om bepaalde trends in de schijnwerpers te zetten zonder schreeuwerig, commercieel of slordig over te komen. Less is more is een cliché dat zeker voor deze webstek geldt.

The Mad Twins De blog van de Belgische tweeling London en Paris doet dromen. Hun foto’s zijn bijzonder kwalitatief, hun stylings verrassend en hun schrijven soms verrassend rauw en eerlijk. Hoewel hun stylings verre van gewoontjes zijn en hun modereportages niet zouden misstaan in een indiemagazine dat u ergens in een concept store op de kop kan tikken is The Mad Twins toch bijzonder toegankelijk in hun kledingkeuze. Ze graaien vooral in de high street en vintage rekken, maar halen er duidelijk net die spullen uit die wij zouden laten hangen om er vervolgens een fantastisch ensemble mee te maken. Bovenal slagen The Mad Twins er wonderwel in om een volledige eigen wereld te creëren op hun blog.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content