We doen maar weinig met de digitale foto's die we massaal nemen

13/11/14 om 20:07 - Bijgewerkt om 20:08

Meer dan de helft van de digitale foto's die de Belgen nemen, blijft ongebruikt en vaak zelfs onbekeken op een computer of harde schijf staan.

We doen maar weinig met de digitale foto's die we massaal nemen

© BELGA

Een bevraging van fotoservicebedrijf CEWE bevestigt het cliché dat we digitaal méér fotograferen. Maar liefst 59 procent van de Belgen heeft meer dan 1.000 digitale foto's, één op vijftien zelfs meer dan 10.000.

Maar ondanks het feit dat de Belgen massaal veel digitale foto's maken, doen we relatief weinig met onze familie- en vakantiekiekjes. In 63 procent van de gevallen blijven de foto's gewoon opgeslagen staan, al dan niet (online) gesorteerd. 8 procent geeft zelfs aan zelden of nooit naar zijn digitale foto's te kijken.

Daartegenover staat dat bijna 1 op 3 Belgen af en toe tot regelmatig gebruik maakt van een online service om fotoboeken te creëren en te laten afdrukken.

Ruim de helft van de ondervraagden bewaart zijn foto's op 1 computer, iets minder dan de helft zet ze op een externe harde schijf. 1 op 4 heeft zijn digitale foto's over meerdere pc's verspreid staan en 1 op 5 bewaart zijn foto's in de cloud.

De meeste mensen (88 procent) nemen foto's nog altijd met een digitaal fototoestel, de helft ook met een smartphone en 1 op 5 met een tablet. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners