UGent lanceert eigen versie van HeForShe-campagneRadar

UGent lanceert eigen versie van HeForShe-campagne

10 november lanceerde Universiteit Gent een eigen versie van de UN-campagne HeForShe. Daarin vraagt men mannen om solidair te zijn met vrouwen en hen te steunen in hun strijd voor gendergelijkheid. Elf decanen rollen alvast een actieplan uit voor een evenwichtigere genderverdeling in het academisch personeel van hun faculteit.
Feminisme in België: Waar neuten wij nog over?Radar

Feminisme in België: Waar neuten wij nog over?

Wided Bouchrika - Op vrouwendag zijn er doorgaans twee reacties te horen: wanneer mannendag nu eigenlijk valt (19 november) en waarom feminisme in een land als België nog nodig is. Columniste Wided Bouchrika kroop in de pen om u op die laatste vraag van repliek te dienen.


Deze Belgische vrouwen zetten zich in voor de toekomstRadar

Deze Belgische vrouwen zetten zich in voor de toekomst

Deze vrouwen zetten hun schouders onder projecten voor jongeren, onder programma's die hen een stem geven of hen thuis doen voelen in deze maatschappij. Omdat investeren in de toekomst belangrijk en op alle vlakken winstgevend is.Hoe fair fashion kansen creëert voor vrouwenMode

Hoe fair fashion kansen creëert voor vrouwen

Safia Minney is een pionier in de duurzame mode. Vijfentwintig jaar geleden lanceerde ze haar lifestyle label People Tree en sindsdien vecht ze voor meer fair fashion. Zo werkt ze niet alleen mee aan een groenere planeet, maar helpt ze vrouwen in derdewereldlanden ook vooruit.'Vrouwen kunnen het glazen plafond zelf doorbreken'Sparen

'Vrouwen kunnen het glazen plafond zelf doorbreken'

Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half Belux, geeft naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag tips aan vrouwen die een succesvolle carrière nastreven. "Durf te vragen naar die loonsverhoging", klinkt het.8 boeiende vrouwen wier levensverhalen verfilmd mogen wordenRadar

8 boeiende vrouwen wier levensverhalen verfilmd mogen worden

Anke Wauters - Een boodschap voor Internationale Vrouwendag: let us not praise famous men; laten we het over boeiende vrouwen hebben. Vertel haar verhaal. Over het leven van deze interessante vrouwen uit de 20e eeuw zouden wij wel een Hollywoodfilm willen uitzitten. Een lijst met acht voorbeelden, maar het hadden er net zo goed 800 kunnen zijn.
Umoja: het dorp waar mannen niet welkom zijnRadar

Umoja: het dorp waar mannen niet welkom zijn

In Umoja, een dorpje in Kenia, wonen alleen maar vrouwen en kinderen. Het werd opgericht in 1990 als vluchtoord voor mishandelde en verkrachte vrouwen. Het matriarchaat leeft in vrede samen en gaat in tegen de ondergeschikte positie van de vrouw in de Samburu-gemeenschap.


Hoe de fiets de vrouw geëmancipeerd heeftRadar

Hoe de fiets de vrouw geëmancipeerd heeft

"Ik denk dat de fiets meer betekend heeft voor de emancipatie van de vrouw dan eender wat ter wereld." Niet onze woorden, niet die van Norta, Oxford of Gazelle, wel die van Amerikaans suffragette Susan B. Anthony.