Vogue vanaf 2013 met vollere modellen

11/12/12 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Bron: Knack Weekend

De meeste goede voornemens voor het nieuwe jaar gaan vaak over een maatje minder, maar als het aan Vogue ligt wordt 2013 het jaar van een maatje meer. Aan het voluptueuze model Katherine (Kate) Upton de eer om af te trappen op de cover van het januarinummer.

Vogue vanaf 2013 met vollere modellen

© reuters

De Britse Vogue kiest in 2013 voor een andere weg. Tenminste als het aan Vogue hoofdredacteur Alexandra Shulman ligt. Over haar keuze voor Upton zegt de hoofdredactrice: 'Met mijn keuze voor Kate als covermodel wil ik het nieuwe jaar aftrappen met een vrouw die geen stereotype fashionmodel is. En geef toe, zoveel zwaarder is ze ook weer niet'.

Het is niet de eerste keer dat het bikinimodel op de cover staat van het toonaangevende modeblad Vogue. Eerder gingen andere Internationale edities de Britse Vogue voor. Zo stond ze in november op de cover van de Italiaanse Vogue en in oktober voor de Amerikaanse uitgave. Een verrassende keuze omdat Upton duidelijk een ander beeld weerspiegelt dan de gebruikelijke covermodellen van het blad.

Minderjarige modellen Eerder dit jaar heeft Vogue The Health Initiative opgesteld waarin het blad beloofde geen minderjarige modellen meer te gebruiken. In september bleek dat zowel de Japanse als de Chinese Vogue zich niet aan dit initiatief hadden gehouden.

Nu gaat Vogue met de keuze voor Upton dus nog een stap verder.

Het Amerikaanse model is met name bekend geworden doordat zij in 2011 op de cover stond van de Sports Illustrated Swimsuit Issue, een uitgaven van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated. Daarvoor was zij het gezicht van Guess. Sindsdien is ze een van de modellen voor Victoria Secret.

Yvonne Van Os (Elsevier)

Lees meer over:

Onze partners