Twice Upon a Castle: geschiedenis komt tot leven in Kasteel van Gaasbeek

28/03/15 om 13:38 - Bijgewerkt om 13:38

Wat als de stenen konden spreken? In het Kasteel van Gaasbeek in het Pajottenland wordt de geschiedenis tot leven gewekt door het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks en de theaterkostuums van Tim Van Steenbergen.

Twice Upon a Castle: geschiedenis komt tot leven in Kasteel van Gaasbeek

Theaterkostuum van Tim Van Steenbergen in het Kasteel van Gaasbeek. © .

In 2014 gaf het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks een stem aan het Kasteel van Gaasbeek en bracht het de geschiedenis van deze plek op een magische manier weer tot leven. Het kasteel liet zijn eeuwenoude herinneringen over zijn bewoners los op de bezoekers en daagde hen uit om zelf een rol te spelen in het verhaal. Jeroen D'hoe schreef een meeslepende soundtrack en Tim Van Steenbergen verspreidde enkele verbluffende theaterkostuums over de kasteelzalen. Een duik in het verleden zoals u nog nooit meemaakte.

De expo wist zo'n 35.000 bezoekers te lokken in 2014. Voor de nieuwe editie worden een aantal kasteelruimtes volledig hertekend zodat het parcours een flinke boost krijgt. Ga op ontdekking, geef je hoofd, hart en zintuigen de kost en laat je verbeelding op hol slaan. Een spannend, grensverleggend project voor jong en oud, waarin mensen en erfgoed elkaar ontmoeten.

Praktisch

Expo van 1 april tot en met 8 november.

Info : 02 531 01 30

www.kasteelvangaasbeek.be.

Onze partners