Turks koppel nodigt 4000 vluchtelingen uit op trouwfeest

09/08/15 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:40

Een Turks koppel dat vorige week trouwde, besloten hun bijzondere dag te delen met een heel aantal mensen: ze nodigden 4000 Syrische vluchtelingen uit om mee te vieren.

Turks koppel nodigt 4000 vluchtelingen uit op trouwfeest

© .

Fethullah Üzümcüo?lu en Esra Polat gaven elkaar hun ja-woord in de provincie Kilis aan de Syrische grens, waar tal van vluchtelingen uit buurland Syrië een veilig onderkomen hebben gezocht.

Op de laatste dag van hun drie dagen durend feest besloot het koppel een groot maal te organiseren voor hen. De vader van de bruidegom, die oorspronkelijk met het idee kwam, verklaarde dat op The Independent: "Ik vond dat een grote, heerlijke maaltijd delen met onze familie en vrienden onnodig was, wetende dat er zoveel mensen in nood naast de deur wonen. Dus ik had plots dit idee en vertelde het aan mijn zoon. Ik ben erg blij dat hij mijn idee heeft aanvaard en dat hij en zijn vrouw hun reis samen zijn gestart met zo'n onzelfzuchtige daad."

De bruid en bruidegom deelden niet alleen eten uit aan de vluchtelingen, maar namen ook hun trouwfoto's met de bewoners van het kamp. Hoewel Esra in het begin haar twijfels had, zijn beiden trouwers nu enorm blij met wat ze gedaan hebben: "Het geluk zien in de ogen van die Syrische kinderen op de vlucht, was onbetaalbaar. We zijn aan onze eigen reis naar geluk begonnen door anderen gelukkig te maken en dat is een geweldig gevoel."

Lees meer over:

Onze partners