Tien verrassende huishoudproducten

Vergemakkelijk uw lenteschoonmaak met behulp van cola, haarlak, kranten en bakpoeder!

1. Cola
Kuis een vuile toiletpot door er cola in te gieten (extra aandacht voor de randen). Laat een uurtje sudderen en trek door.

2. Citroen
Wrijf een halve citroen over uw kranen en douchekop; het zuur zal water- en kalkvlekken doen verdwijnen. Sommigen gebruiken een half kopje citroensap ook om hun witte was op te helderen. Het sap van een citroen is bovendien ook zeer handig om hardnekkige etensresten van een snijplank te verwijderen. Laat het sap twintig minuten intrekken en verwijder met een sponsje. De schil van een citroen doet het dan weer goed als koffievlekkenverwijderaar in oude kopjes.

3. Wasverzachterdoekjes
Wasverzachterdoekjes zijn multi-inzetbaar. Niet alleen maken ze uw wasgoed zacht; ze verwijderen statische elektriciteit uit uw haar, halen kalkvlekken weg van uw doorschijnend doucheglas en doen handig dienst als opkuisdoekje voor stof of zelfs zagemeel.

4. Koffiefilter
Stof en vlekken op uw televisie- of laptopscherm? Wrijf erover met een (propere!) koffiefilter en geniet van een helder zicht

5. Grof zeezout
Uw grootmoeder heeft grof zeezout vast nog gebruikt om haar leidingen mee uit te kuisen en ook vandaag is het een handig middeltje tegen een verstopte afvoer. Laat warm water door uw leidingen stromen en voeg per kwartliter een half kopje zout toe. Daarnaast is zout ook geschikt om oud ijzer op te poetsen of om zand van bladgroenten te verwijderen. Het is bovendien een handig schuurmiddel.

6. Babyolie
Babyolie is uitermate geschikt om verfvlekken van uw huid te verwijderen. We bedoelen daar zowel make-up als echte latexverf mee. U kan er ook chroom mee opblinken.

7. Haarlak
Een lipstickvlek op uw smetteloze witte hemd (of dat van uw minnaar)? Spuit er haarlak op, laat tien minuten intrekken en probeer de vlek dan zachtjes te verwijderen met een vochtig doekje of sponsje. Resterend product wast u er gewoon uit in uw wasmachine.

8. Bakpoeder
Bakpoeder doet goed dienst als zilverpoets maar is ook de grootste vijand van stank in uw huis. Zet een geopend doosje bakpoeder in uw linnenkast of strooi wat op het tapijt (om het daarna op te stofzuigen) om muffe geurtjes geen kans te geven. Last but not least: wie zich druk maakt om kinderen die op de muren tekenen vinden in bakpoeder een goede partner in crimle, want met wat bakpoeder en een sponsje haal je potlood, inkt en krijt in een handomdraai van geschilderde oppervlakken.

9. Krant
Windex is een geniale uitvinding, maar het pluis dat van uw keukenrol op uw ramen achterblijft is heel wat minder. Gebruik dus een oude krant om uw ramen op te blinken; deze laten immers heel wat minder papierrestjes achter. Bovendien zijn kranten heel goed in geur opnemen. Leg een krant in de groentenbak van uw ijskast of prop een oude brooddoos vol met kranten en de muffe geur is verdwenen.

10. Tandpasta
Wie linoleum heeft liggen kan ook tandpasta gebruiken om vlekken van de vloer te verwijderen. Ook stickers of restjes kleefmiddel zouden vlot verwijderen middels de inhoud van een tube Colgate. (KS)


Voor extra tips kan u altijd beroep doen op Reddits Lifehack

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content