Streetstyleblog maakt foto's van voorbijgangers met verborgen camera

25/10/12 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Bron: Knack Weekend

Wie de buik vol heeft van inspiratieloze outfitposts en streetstyleblogs waar altijd dezelfde gezichten (of Kenzo - truien) op terug te vinden zijn, vindt misschien wel wat hij zoekt op Styleblaster. De website is het geesteskind van enkele jongens uit Brooklyn die het hipsterlekkers van Williamsburg met een verborgen camera vastleggen en rechtstreeks op hun website uploaden.

Streetstyleblog maakt foto's van voorbijgangers met verborgen camera

Jules Laplace, technisch directeur van het creatief agentschap OKFocus installeerde vorige maand een webcam voor zijn raam in Bedford Avenue die dagelijks iedereen die voorbijkomt registreert. De camera is zodanig afgesteld dat hij van elke nietsvermoedende passant een foto maakt, die dankzij internetgoeroe Jack Kalish rechtstreeks op hun webstek Styleblaster wordt geplaatst. Geen geknip, geplak, geselecteer en gencensureer dus; de blog wordt in realtime geupdate. Bezoekers kunnen de kledingstijl van de mensen op de foto's waarderen door op een icoontje met een hoge hoed te klikken.

Wie zijn pluimen al had rechtgezet mag overigens kalmeren: in feite is Styleblaster een perfect onschuldig project. De camera neemt een normale head-to-toe foto van iedere voorbijganger die passeert, heel wat anders dan de vele creepshotfoto's die populair zijn op Reddit of 4Chan waar enkel op bepaalde lichaamsdelen of bevolkingsgroepen wordt gefocust. Legendarisch was de fotoreeks van enkels van vrouwen met overgewicht die in het geheim gemaakt werd in een Amerikaanse winkelstraat en ondertussen toch maar offline werd gehaald.

Styleblaster wil gewoon een realistische weergave zijn van alles wat er op een dag door de hippe straat voorbij wandelt. Sommige mensen hebben zich helemaal opgedoft om -ironisch genoeg- gestreetstyled te worden, anderen zijn onderweg naar hun werk of de supermarkt. En wie echt bezwaren heeft tegen zijn beeldtenis (al dan niet hand in hand met een geheime minnaar) op Styleblaster kan via simpel e-mailverzoek zijn foto offline laten halen. Wij vragen ons alvast af hoe lang het duurt eer deze plek op Bedford Avenue in de toeristengidsjes zal verschijnen. (KS)

Onze partners