Sports Illustrated pakt uit met bikinimodel met maatje meer (in advertentie)

05/02/15 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Bikinimodel Ashley Graham schrijft geschiedenis als eerste vrouw met een maatje meer die prijkt op de pagina's van de jaarlijkse badpakkenspecial van Sports Illustrated. Alhoewel het slechts om een advertentiepagina gaat, pronkt het magazine met zijn plus size model.

Sports Illustrated pakt uit met bikinimodel met maatje meer (in advertentie)

© Swimsuits For All

Eerder deze week haalde Graham nog de pers toen ze, samen met vier andere modellen, het volgens hen nutteloze verschil aanklaagde tussen 'plus size'-modellen en 'gewone' modellen. Het vijftal, dat zich groepeerde onder de naam 'Alda', werd een tijdje geleden ontslagen bij het modellenagentschap Ford toen die hun 'maatje meer'-afdeling sloten.

Haar stem werd gehoord, want de 27-jarige uit Nebraska mag zichzelf het eerste plus size model noemen die schittert op de pagina's van het veelbesproken "Swimsuit Issue".

#CurvesinBikinis

In de advertentie is Graham te zien in een zwarte bikini van Swimsuits For All - hetzelfde merk dat afgelopen zomer met een alternatieve cover voor het Swimsuit Issue op de proppen kwam en modellen met een maatje meer in de kijker zette. Het label wilde zelfverzekerde, sexy vrouwen van verschillende lichaamstypes laten zien.

Het badpakkenlabel start verder ook met de social media-campagne #CurvesinBikinis, waarbij het 'normale' vrouwen oproept hun bikinifiguur te laten zien op Twitter en Instagram, om zo beetje bij beetje het schoonheidsideaal te doorprikken. Ook werd een kort campagnefilmpje gelanceerd.

Het langverwachte Swimsuit Issue van 2015 komt op 9 februari uit. Dan pas zullen de covermodellen van de badpakkenspecial worden bekendgemaakt. Er wordt gespeculeerd dat Sports Illustrated ook dit jaar zal kiezen voor een opkomend model met een Victoria Secret-figuur, ondanks beloftes van het bikinimerk Swimsuits For All. Er is nog een lange weg te gaan wat betreft stigmatisering op basis van gewicht, al heeft Ashley Graham die weg alvast betreden. (LD)

Onze partners