Pharrell Williams zet kunst van vrouwen in de kijker

24/04/14 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:50

Bron: Knack Weekend

De 'Happy'-zanger mag alweer een nieuwe job aan zijn curriculum toevoegen. Pharrell Williams mocht een tentoonstelling samenstellen voor Emmanel Perrotin in Parijs. De werken die hij selecteerde als curator zijn voornamelijk van vrouwelijke kunstenaars.

Pharrell Williams zet kunst van vrouwen in de kijker

© Galerie Perrotin

De 'Happy'-zanger mag alweer een nieuwe job aan zijn curriculum toevoegen. Pharrell Williams mocht een tentoonstelling samenstellen voor Emmanuel Perrotin in Parijs. De werken die hij selecteerde als curator zijn voornamelijk van vrouwelijke kunstenaars.

Dat Pharrell Williams een bezige bij is, zal niemand ontkennen. Naast muziek producen, zingen, ontwerpen en parfums op de markt brengen, stelde hij nu ook een expo samen voor de kunstgalerij Salle de Bal van Emmanuel Perrotin in Parijs.

De tentoonstelling werd 'Girl' gedoopt, net zoals het laatste album van Pharrell. Er werden veertig kunstwerken uitgekomen van prominente artiesten. Online magazine WWD noemt onder andere Marina Abramovic, Sophie Calle, Cindy Sherman en Tracey Emin als geëxposeerde vrouwelijke artiesten. (LP)

De tentoonstelling is van 27 mei tot 25 juni 2014 te bezichtigen in Salle de Bal in Parijs.

Lees meer over:

Onze partners